U kunt hier een aantal publicaties van mijn hand of waar ik aan meegewerkt heb vinden als downloads. Een aantal er van zijn ook in druk te bestellen via lulu.com (klik hier voor een overzicht).

De Bestorming van het Capitool
Staatsgreep of Trump’s Zwanenzang?

Was de bestorming van het Capitool door aanhangers van Donald Trump, op 6 januari 2021, een mislukte staatsgreep of de zwanenzang van Trump en zijn aanhangers? Of, speelt er heel iets anders? En was het binnendringen van het Capitool inderdaad zo uniek als dat wij nu denken?

Profeten van Achab
Een uitgebreide analyse van de situatie in de Verenigde Staten. Met name ook de rol van de Evangelische christenen komt hier naar voren. Zowel in de VS als in Nederland. In het Oude Testament lezen we over de Profeten van Achab. Zien we hier dezelfde leugengeest actief of was Trump tóch door God gezonden?

Eerder verschenen publicaties

De bijgaande publicaties zijn in een aantal gevallen ook in druk verkrijgbaar. U kunt ze gratis downloaden in PDF-formaat.

Downloads

Bij diverse blogposts is een download (uitgebreid artikel) beschikbaar. Deze zijn eveneens onderstaand te downloaden. Alle artikelen zijn in PDF-formaat.

BIJBELSTUDIE

THEOLOGISCHE ONDERWERPEN

ACHTERGRONDARTIKELEN, OPINIE, DISCUSSIE

Recente artikelen op thema

Onderstaand vindt u per categorie de laatste 10 artikelen (voorzover aanwezig). Voor een meer gestructureerd overzicht per rubriek of onderwerp zie de Verwijsindex.

Archeologie

Bijbelstudie

Woordverkondiging

Engelstalig

Oude Testament

Nieuwe Testament

Overige artikelen