Schematische Bijbelstudie Hij Gaf Ons Profeten (mp3)

De Bijbel bestaat voor een zeer groot deel uit profetie, voornamelijk in het Oude Testament. Maar, hoe om te gaan met deze oudtestamentische profetie en wat kunnen we er vandaag nog uit en van de Profeten leren?

Geopende Bijbel - Bijbelstudie

Tijdens het opruimen en reorganiseren van mijn harde schijf vond ik audio-opnames terug van een Bijbelstudieserie die ik in 2015 (in twee avonden) heb gegeven.

Deze opnames zijn van bijbelstudie-avonden van de Stichting Yarah. De tekst er van stond al geruime tijd online op de website van Stichting Yarah, maar de audio helaas niet.

Ik heb de audio-opnames, na het ‘schonen’ van een aantal persoonlijke vragen en opmerkingen van bezoekers, gisteren online geplaatst.

Een aantal meer algemene vragen en antwoorden heb ik er wel in gelaten. Vooral het eerste gedeelte, over Engelen, leverde namelijk veel vragen en enige discussie op (het is ook een lastig onderwerp).

Bijbelstudies in Audio-formaat

Wellicht zou ik nu bepaalde dingen anders uitleggen of formuleren maar ik hoop dat de audio-opnamen bij deze studieserie, die je onderstaand ook in tekstformaat kunt downloaden, een goede aanvulling zijn. Daarnaast weet ik dat sommige mensen liever bijbelstudies beluisteren dan lezen.

Daarom ook breid ik de Bijbelstudies en Woordverkondigingen in Audio-formaat langzaam maar zeker steeds verder uit. Er zijn er nog enkele tientallen(!) die nog niet online staan, dus de collectie is nog lang niet compleet!

Ze zijn in mp3-formaat en daarom geschikt om nagenoeg overal op af te spelen.

Hij gaf ons profeten

In deze schematische Bijbelcursus, gebaseerd op de video-lessen van dr. Pratt (Third Millenium Ministries) behandelen we onder andere de volgende onderwerpen:

  • Hij gaf ons profetenEssentiële Hermeneutische Principes
  • Taak van de Profeet
  • Het Volk van het Verbond
  • De Dynamiek van het Verbond
  • Historische analyse van profetie
  • Literaire analyse van de Profeten
  • Het doel van voorspellingen
  • Eschatologie

Deze schematische lessen waren voorzien van links naar de originele, Engelstalige, video’s van Dr. Pratt. Helaas zijn die links niet meer geldig, maar ze zijn op dit moment nog wel hier te vinden.

De serie is zodanig vormgegeven dat niet alle teksten zijn uitgeschreven, het is dus een echte studie-handboek waarbij u zelf de Bijbel ter hand kunt nemen om studie te maken van het onderwerp.

» Download PDF

Hij gaf ons Profeten (PDF, )

»  Audio-opnames

(download MP3)

(download MP3)

(download MP3)

 

» Meer bijbelstudies in audio-formaat vind je via deze pagina.

 

Print Friendly, PDF & Email