Een Label op mijn X (Twitter) account en aanvallen op de website

Vanochtend kreeg ik van X (Twitter) een melding dat mijn account een ‘label’ had gekregen. Ik gebruik X met enige regelmaat. Ook wordt de website Bijbelstudie.INFO regelmatig aangevallen. Wat is er aan de hand?

Het begon al vreemd vanochtend. Toen ik X opende kreeg ik een melding over mijn login en dat ik moest ‘bewijzen dat ik een mens was’ door een puzzeltje op te lossen. Dat ging goed. Maar mijn lijst met accounts die ik volg was leeg gemaakt. Vervolgens kreeg ik vlak daarna onderstaande melding. Mijn account heeft, of had, een “label” gekregen. Wat dat ook maar mag inhouden..

Twitter waarschuwing

Als ik mijn tijdlijn bekijk, valt het niet mee te ontdekken wat er nu mis is. Ook al omdat de informatie van X (Twitter) zeer onvolledig is. Geen specifiek bericht waar men op reageert. Geen (eventueel geanonimseerde) klacht. Je krijgt domweg ‘straf’ en niemand vertelt je waarom. Ook niet wat het nu precies inhoudt allemaal. Het is een probleem dat op meer socials speelt. YouTube en Facebook hebben op dat gebied ook een slechte reputatie.

Maar uiteraard heb ik ergens wel een idee wat er speelt.

Israël en Desinformatie

Via mijn X (Twitter) account deel ik namelijk regelmatig informatie over- en uit Israël en verzet mij tegen desinformatie vanuit de pro-palestina hoek en desinformatie over zaken als chemtrails, covid (corona) e.a. zaken. Dat doe ik altijd netjes, feitelijk en (in mijn ogen) ook beschaafd.

Gisteravond bijvoorbeeld deelde ik het bericht dat de fractievoorzitters zich uitspraken over Jodenhaat naar aanleiding van de situatie rondom Lenny Kuhr. De fractievoorzitter van DENK sprak zich uit tégen deze verklaring. Daar sprak ik hem op aan door zijn Tweet te delen en mijn mening er over te geven.

DENK Lenny Kuhr

Tot slot deel ik artikelen van dit blog en mijn nieuwswebsite. De lokale nieuwsberichten van Westerkwartier.NU zal niemand uitnodigen om mij te rapporteren of mijn website aan te vallen. De artikelen over de Bijbel, Israël, de Palestijnse kwestie en verzet tegen desinformatie des te meer.

Quora - Een label op mijn X (Twitter) account

Een beetje zoeken met Google leverde mij bovenstaande informatie op. Als meerdere gebruikers je account rapporteren, wordt je automatisch van een ‘label’ voorzien of zelfs, in het ergste geval, zonder opgaaf van een specifieke reden geblokkeerd van het platform.

In een Tweet je ongenoegen uiten over DENK of FvD is natuurlijk een ultieme trigger voor mensen om je te ‘rapporteren’. Om zodoende je account in een kwaad daglicht te stellen bij X (Twitter).

Kennelijk is dat dusdanig veel gebeurd gisteravond en vannacht dat ik ‘straf’ heb gekregen van X. Men kijkt helemaal niet inhoudelijk maar reageert gewoon geautomatiseerd op de meldingen. Zijn er veel ‘rapporteringen’ dan ga je op het strafbankje.. 🙁

Aanvallen op de website

Vermoedelijk is (was?) er dus sprake van een gerichte actie tegen mijn account. Dat verbaast mij dan weer niet…

Dit weblog heb ik een tijd geleden al aan CloudFlare, een systeem die onder andere bescherming tegen aanvallen op je website biedt, moeten toevoegen. Want nagenoeg elke keer als ik eeen ‘kritische noot’ over desinformatie, het links-radicale DENK of rechts-radicale FvD, de situatie in Gaza of zelfs een simpele bijbelstudie plaatste vonden er aanvallen plaats op deze website.

Plant een Olijfboom - aanvallen op website

Een voorbeeld hiervan was mijn bericht over “Plant een Olijfboom“. Het zorgde vrijwel direct na publicatie voor een bizar aantal van meer dan 24.000 ‘hits’ op de site, voornamelijk gericht op de inlogpagina en andere pogingen om de site te destabiliseren. Het artikel zelf is, op dit moment, nog maar 50x gelezen. Dus het is niet dat er heel extreem veel interesse voor is ofzo. Dat alleen al is een indicatie dat mensen een ander doel hebben en er sprake is van (geautomatiseerde) pogingen de website down te brengen of in te breken.

Opmerkingen over rechts-radicale partijen kunnen rekenen op, binnen 10 tot 15 minuten, een (kleine) DDoS op deze site. CloudFlare beschermt je daar effectief tegen. Als het uit de hand loopt is een paar keer klikken genoeg om te zorgen dat het meteen ingedamd wordt.

Overigens kan ik CloudFlare ook aanraden voor mensen die graag wat meer anonimiteit op internet wensen. In mijn geval is dat nagenoeg onmogelijk omdat ik door mijn bedrijf te traceren ben.

Ps. Heb je een account op X en wil je mij volgen op X (Twitter)? Je vindt mij op https://twitter.com/r_brinkie

Update… aanvallen website

aanvallen website

Na het plaatsen en delen van bovenstaande verhaal, waarin ik link naar m’n regionale nieuwswebsite, was bovenstaande het gevolg. De nieuwswebsite kwam onder vuur te liggen. Aanvallen vanuit servers in Rusland…

Print Friendly, PDF & Email