Op deze pagina vindt u een overzicht van een aantal interessante websites. De inhoud van deze websites komt niet noodzakelijkerwijs overeen met mijn eigen visie(s).

STICHTING YARAH

De stichting Bijbels & Theologisch Onderwijs ‘Yarah’ (= aanwijzen) is opgericht met als doel Bijbels onderwijs te bieden aan iedereen die daar behoefte aan heeft. Ontstaan vanuit een Bijbelkring in begin jaren ’90 heeft de Stichting Yarah in de loop der jaren honderduizenden mensen kunnen bereiken. Niet alleen via bijbelkringen, lezingen en samenkomsten maar sinds 1996 ook of eigenlijk voorál via internet.

De stichting was in eerste instantie een ‘werkgroep’ en is later geformaliseerd naar een stichting zodat er sprake is van een rechtspersoon. Ik ben sinds de oprichting voorzitter van de stichting.

WEBSITE
Op de website vind je bijbelstudies en lezingen in digitaal formaat (PDF, Audio, Video). De website is hier te vinden: https://www.yarah.nl/

ONLINE BIBLE STUDY TOOLS

Online Bible Study Tools bevat een enorme verzameling van Bijbelvertalingen, Commentaren, Encyclopedieën, Woordenboeken, Parallelbijbel (verschillende vertalingen eenvoudig naast elkaar leggen!), enz. Eén mensenleven is niet lang genoeg vrees ik om alles te ontdekken en te lezen wat hier allemaal staat!

FOUNDERS MINISTRIES

Ik reken mij (op moment van dit schrijven) al bijna 25 jaar tot het baptisme/klassiek evanglisch stroming. Het Baptisme heeft een rijke theologische historie, een grote historische schat waar helaas door ‘moderne’ Baptisten maar mondjesmaat meer uit wordt geput en ook maar weinig kennis van bestaat in de huidige baptistische beweging in Nederland.

Founders Ministries is toegewijd aan de “Historische Baptistische Principes” en bevat naast informatie daarom ook veel studie-tools en online boeken in de Founders Library.

BAPTIST START

Wie álles wil weten wat er te weten valt over het Baptisme, zou hier moeten beginnen: Baptist Start.** Daarnaast veel links naar allerlei interessante studie-sites en informatie.

** de site is offline gegaan maar nog steeds via de WayBack Machine te vinden

BIJBEL COLLEGE

Uiteraard mag het Bijbel College niet ontbreken op deze pagina. Het BijbelCollege is een initiatief van de Stg. Bijbels & Theologisch Onderwijs “Yarah”.

De website van het BijbelCollege wordt door mij onderhouden en een groot aantal artikelen op deze site is door mij in de loop der jaren geschreven, vertaald en/of geredigeerd. Daarnaast zijn er een groot aantal bijdragen van andere schrijvers, en ‘oude schrijvers’, op de website geplaatst.

Het BijbelCollege is gestart in 2007 en -in Nederland- de eerste, gratis, volledige online Bijbelschool en biedt een volledig onderwijs programma aan.

Al het lesmateriaal inclusief de toetsen zijn gratis, de enige vergoeding die gevraagd wordt is wanneer je certificaten en/of het diploma wilt ontvangen.

http://www.bijbelcollege.nl

ENGELSTALIGE BIJBELSCHOLEN

Christian Leaders InstituteHet Christian Leaders Institute biedt diverse mogelijkheden voor het volgen van een Bijbelschool-opleiding.

Er is een gratis leergang beschikbaar met ‘awards’ en inhoudelijk nagenoeg hetzelfde programma als de variant waarbij je een (zeer bescheiden) vergoeding betaalt voor een aantal zaken. Over mijn ervaringen zie deze link.

De gratis variant is niet formeel erkend. Wil je later overstappen naar een erkende opleiding, dan kan dat via het Christian Leaders College zie hiervoor

bible_open_new

OVERIGE BIJBELSCHOLEN

 • Biblical TrainingFree Online Bible and Theology Classes. Onder andere een volledige, 130 delige, cursus over een breed scala aan theologische onderwerpen. Onder andere Certificaat-programma’s en ook het behalen van een diploma voor een kleine bijdrage is mogelijk. De website is overzichtelijk ingedeeld in diverse programma’s en de lessen zijn van de hand van bevoegde docenten. Een deel van het materiaal wordt ook door een erkende Bijbelschool gebruikt.
 • World Bible Schoolgratis bijbelcursus, niet gebonden aan een kerkelijke richting of opvatting;
 • ECS Ministries – een zeer betaalbare bijbelschool-opleiding, zeer mooi cursusmateriaal (in druk) beschikbaar. De Nederlandse tak van deze opleiding vindt u hier maar is (nog) geen volledig programma;
 • Birmingham Theological Seminary (BTS)
  Een fijne cursus welke wordt aangeboden samen met Third Millennium Ministries. Deze cursus is grotendeels in online video formaat, leesopdrachten en online toetsen. Geheel gratis. Reformatorische (Presbyterian) signatuur. De opleiding is af te sluiten met het Certificate in Christian Ministry. Geen makkelijke cursus, maar wel zeer de moeite waard!
 • Freely Given Online Bible College
  Tot slot nog een bijzondere online Bijbelschool: “Freely Given”. Deze online audio-cursus bevat het complete lesmateriaal (gedigitaliseerd van cassettes) van een inmiddels opgeheven Bijbelschool. Inclusief ingescande toetsen. Je kunt er dus géén diploma meer halen maar wel alle lessen beluisteren!
  Zie http://biblecollege.ccgathering.net/

Zie voor meer links: http://www.bijbelcollege.nl/bibliotheek/links/

Gratis Bijbelprogramma’s

Voor Windows

Voor Linux

Voor zowel Linux, Apple als Windows

Er zijn uiteraard nog veel meer bijbelprogramma’s, ook veel commerciele pakketten. De bovenstaande ken ik uit eigen ervaring en kan ze daarom aanraden.