Het Verhaal van de Kerk – een stukje geschiedenis

De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het Verhaal van de Kerk. Resultaat hiervan hebt u wellicht voorbij zien komen in diverse blogartikelen over de ‘kerkgeschiedenis’.

waarde van kerkelijke historie
Het 13e eeuwse kerkje van Fransum (Groningen)

Het verhaal van de kerk is relevant. Héél relevant. Het onstaan van de Christelijke gemeente en de geschiedenis van de jonge christelijke kerk. De kerkgeschiedenis, het verhaal van het ontstaan van de kerk is het verhaal van het ontstaan van je ‘familie’, het verhaal van het werk van God.

De artikelenserie is nu, wat mij betreft, min of meer ‘af’. Het is niet uitputtend, dat besef ik mij heel goed. Zo ontbreekt grotendeels de Oosterse kerk. Ik hoop in de toekomst de artikelen te kunnen gaan redigeren en ‘nabewerken’, eventueel extra artikelen toe te voegen en het dan als e-boek beschikbaar te stellen.

Deze artikelenserie is, uiteraard, een gevolg van de theologie-opleiding die ik (nog steeds) volg. Ik heb daarvoor de afgelopen maanden mij verdiept in het verhaal van de kerk. Doordat ik dit onderdeel machtig interessant vond (ik houd erg van geschiedenis!) en allerlei extra gerelateerde artikelen er bij zocht en bestudeerde raakte ik overigens erg in tijdnood. Nét op tijd (twee dagen voor de deadline!) kon ik het (succesvol) afronden.

Het verhaal van de Kerk

Alle artikelen die tot nu toe zijn gepubliceerd staan hieronder nog eens overzichtelijk op een rij. En natuurlijk staan ze ook op de verwijsindex, net als veel andere artikelen.

Christendom en Islam

Gerelateerde artikelen

Print Friendly, PDF & Email