Palestina onder de vleugels van Islam

Terreurbeweging Hamas opende in de vroege ochtend van 7 oktober het vuur op onschuldige burgers. Vrouwen, kinderen, baby’s, bejaarden. Ontvoerde slachtoffers werden als oorlogstrofee door de straten gesleept. Ze werden ontvoerd, verkracht, doodgeschoten en zelfs onthoofd.

Palestina onder de vleugels van Islam - Pro-palestina demonstratie op de Dam, Rotterdam

Pro-palestina demonstratie op de Dam, Amsterdam. Foto ©PersianDutchNetwork, CC 4.0, Wikimedia

Niemand was veilig voor de aanval van wat de media, NOS voorop, vergoeilijkend “de militante Palestijnse beweging” noemt. Ze begonnen een grootschalige aanval op Israël.

Inmiddels is de gruwelijke uitbarsting van terreur twee week geleden. Na de eerste ontzetting over deze vreselijke terreurdaden van Hamas slaat de stemming snel om.

Nepnieuws in de media

De wereldwijde media, niet in de laatste plaats in Nederland, loopt gedwee aan de leiband van de propaganda van Hamas. Bestempelen direct de raket van Hamas (of Islamitische Jihad) die neerkwam op het Al-Ahli-ziekenhuis als een Israëlische oorlogsmisdaad.

Aasgieren

Journalistieke terughoudendheid tot alle feiten bekend waren, of onderzoek, werd niet toegepast. Nee, deze ‘oorlogsmisdaad van Israël’ werd direct breed uitgemeten op de voorpagina’s. Alsof ze, als een stelletje aasgieren, er op zaten te wachten tot ze zulks nieuws konden brengen.

Zoals gewoonlijk wint ‘underdog’ Hamas de media-oorlog op zijn sloffen. De overwegend links georienteerde anti-Israëlische media zoals Volkskrant, Trouw, NRC, AD, NOS, Op1 en Humberto vult haar katernen, nieuwsuitzendingen en talkshows met graagte op basis van het door terroristen aangeleverde nieuws en mensen die aan een stuk door ratelen, liegen en feiten verdraaien en Israël, op zijn zachtst gezegd, de maat mogen nemen.

Niemand stelt ook maar één kritische vraag wanneer onhoudbare claims over “bezetting” door Israël worden gedaan en men nog steeds, ten onrechte, spreekt over “palestijnse vluchtelingen“.

Ook het protesterende smaldeel van Groen Links politici en rijksambtenaren kunnen rekenen op de onverdeelde aandacht van de nederlandse verslaggevers. Met krantenkoppen in blokletters.

Andries Knevel NRC raketinslag Al-Ahli-ziekenhuis

De reguliere ‘mainstream media’, die altijd de mond vol heeft (terecht!) over het nepnieuws op social media maakt zich zelf op zo’n moment schuldig aan verspreiding van nepnieuws. Dat is niet voor het eerst en zeer ernstig. Helemaal als je ziet hoe ze, tot woede van velen, later dit nepnieuws terug nemen, met minimale rectificaties of door met een grote boog er omheen te lopen.

Ondertussen zijn er op basis van dit nepnieuws, verspreid door grote dagbladen als NRC, AD, Volkskrant, Trouw en anderen beslissingen genomen, ontstaan er rellen in de politiek en erger!

Ruiterlijk toegeven dat ze zich hebben laten misleiden en er volledig naast zaten en, net als het oorspronkelijke nieuws, op de voorpagina groots uitpakken hiermee? Absoluut niet! Dan komt al gauw de gedachte op: “vind je het gek dat de lezers en kijkers de media niet meer vertrouwen?”.

Al-Ahli-ziekenhuis

De raketinslag bij het Al-Ahli-ziekenhuis is daar een sprekend voorbeeld van.

Nog steeds schrijft NOS over “de dodelijke aanval” op het Al-Ahli-ziekenhuis terwijl uit het artikel erover overduidelijk blijkt dat het géén aanval was.

De door Hamas gecontroleerde Palestijnse autoriteiten in Gaza gaven Israël onmiddellijk de schuld en beweerden dat het een opzettelijke luchtaanval was. Israël heeft betrokkenheid ontkend. [..] Het is belangrijk op te merken dat dit conflict, naast de fysieke gevechten, zich afspeelt als een informatieoorlog. Dit is niet de eerste keer dat de autoriteiten in Israël en Gaza totaal verschillende verklaringen geven over een explosie. [..] Drie experts die we spraken, zeggen dat het niet consistent is met wat je zou verwachten van een typische Israëlische luchtaanval met grote munitie. [..] Het algemene patroon van verspreide verwondingen is wat je zou verwachten van granaatscherven als gevolg van een explosie. [..] Een van de meest kritische bewijsstukken is de aard van de krater die door de explosie is achtergelaten. De IDF zegt dat de afwezigheid van een grote krater, of explosieschade aan aangrenzende gebouwen, bewijst dat de explosie niet door zijn wapens werd veroorzaakt. [..] Een ander belangrijk onderdeel van het ontbrekende bewijsmateriaal zijn raketfragmenten.(BBC, vert. Google Translate)

Deze uitgebreide analyse van de BBC komt overeen met het eerder genoemde artikel van de NOS, waar we ondermeer nog lezen:

De beschikbare informatie over het drama wijst het meest op een raket-scenario, zegt defensiespecialist Peter Wijninga. “Een vliegtuigbom kan een krater veroorzaken van 3 meter diep tot wel 10 meter breed. Ook zouden meer auto’s zijn weggeblazen of doorzeefd met scherven, maar dat is hier allemaal niet gebeurd.”

De internationale pers, ook in Nederland, is dan ook verantwoordelijk voor de gevolgen van de volstrekt onjuiste berichtgeving in de eerste uren na de raketinslag. Wereldwijd waren er pro-palestijnse demonstraties, rellen en zelfs een aantal aanslagen als gevolg hiervan.

Zoals Andries Knevel dan ook terecht opmerkt op X (Twitter): “Schaamte, diepe schaamte moet er nu heersen op de redacties van kranten (uitgezonderd @telegraaf , @Refdag en nd.nl) en andere nieuwsmedia over de volstrekt onverantwoorde wijze van berichtgeving, gisteren, over explosie Gaza.”

Dat is precies hoe men het had moeten noemen: een explosie en niet ‘een aanval’, zoals onder andere de NOS deed en nog steeds doet nota bene!

Onder de vleugels van Islam

Israel heeft land én vrede aangeboden aan de palestijnen in 2000, 2001, 2006-2008. De Palestijnen weigerden het aanbod. In 2005 zorgden de verkiezingen in Gaza en de Westelijke Jordaanoever er voor dat Hamas, sinds 2006, de macht heeft in Gaza.

Abbas denkt dat opname in het politieke systeem de Hamas zal temmen. Het feit dat de groep zich van zelfmoordaanslagen heeft onthouden sinds de Palestijnse Autoriteit een jaar geleden een staakt-het-vuren met Israël overeenkwam getuigt van pragmatisme, zeggen Abbas en anderen. Maar de lijstaanvoerder van de Hamas, Ismail Haniyeh, zei woensdag dat de groep niet van plan is de wapens neer te leggen. Abbas had gezegd daar op te rekenen. En een andere prominente Hamas-kandidaat, Mahmoud Zahar, zei dat de Hamas “geen woord zal wijzigen” in zijn statuten, die oproepen tot de vernietiging van de staat Israël. (Trouw, januari 2006)

Het volk koos voor Hamas

De palestijnen hebben in ruime meerderheid gekozen voor deze bloeddorstige ‘leiders’ die met zelfmoordaanslagen, raketaanvallen en andere vormen van terreur al duidelijk hadden gemaakt wat hun bedoeling was en ook helder aangaven daar mee door te gaan.

Hamas zegt ernaar te streven “Palestina te bevrijden van de Israëlische bezetting” en “een soevereine Palestijnse staat te vestigen”. Het doel van Hamas is te lezen in het 36 artikelen tellende Handvest uit 1988. Daarin staat dat Hamas streeft naar een islamitische staat in Palestina tussen de Middellandse Zee en de Jordaan, het vroegere Mandaatgebied Palestina, “waarin alle godsdiensten, jodendom, christendom en islam veilig met elkaar kunnen leven onder de vleugels van de islam”. Met betrekking tot Israël: “Israël zal bestaan en voortbestaan totdat de islam het elimineert zoals hij voordien anderen heeft geëlimineerd.” (Wikipedia).

Dit is de groepering die in 2005 de macht in de schoot kreeg geworpen door de palestijnse bevolking. Een bevolking die grotendeels, daar ben ik van overtuigd, inmiddels spijt als haren op hun hoofd zal hebben – maar dat niet durft te zeggen uit angst voor represailles – van deze keuze.

Tunahan Kuzu op X From the River to the Sea

In Nederland, en vele andere landen, heulen politici openlijk met deze vijand van het eigen volk, de palestijnen, en Israël.

Openlijk anti-semitisme van bijvoorbeeld de leiders van DENK, die de kaart van Israël op X plaats met daarop de tekst “Dit is Palestina”. In een toelichting schrijft hij dat in zijn ogen er maar één oplossing is: één palestijnse staat, onder één ‘democratisch gekozen’ regering.

Denk - Dit is Palestina

De gevolgen van zo’n oplossing en “democratische verkiezingen” laten zich raden, het staat al beschreven in het handvest van Hamas.. Israël moet “onder de vleugels van Islam” worden gebracht. En vergis u niet, dit soort groepen wil als ze dat ooit zouden bereiken daar niet stoppen. Hun doel is de hele wereld onder deze “vleugels van de Islam” te brengen.

Onschuldige burgers

Maar, zo zul je wellicht zeggen of denken: er worden ook heel veel onschuldige burgers het slachtoffer! Die hebben hier niet voor gekozen!

Dat is, tot op zekere hoogte, zeker waar. Ik zou echter de vraag willen voorleggen: hoe zat dat met de bevolking van Duitsland, in de 2e wereldoorlog? De geallieerden bombardeerden de Duitse steden. Burgerdoelen. De Duitse bevolking werd ‘collectief gestraft’, ook na de tweede wereldoorlog, voor het fascistische bestuur van hun land.

Nooit heb ik ook maar érgens gehoord dat mensen vinden dat hier sprake was van schending van het humanitair oorlogsrecht. Die regels zijn al in 1864 vastgelegd in de verdragen van Genève. Slechts bij hoge uitzondering heb ik mensen enige empathie zien tonen voor de ‘onschuldige burgers in nazi-Duitsland’.

Tientallen steden werden aangevallen: Keulen, Hamburg, Berlijn, Düsseldorf, Osnabrück, Karlsruhe, Dessau, Potsdam en ga zo maar door. Het meest genadeloze was, dat er nog in mei 1945, toen Duitsland zich al bijna overgaf, werd gebombardeerd.” (Volkskrant).

Israël maakt burgerslachtoffers. Dat valt niet te ontkennen. Dat wil ik ook niet ontkennen en ook niet goedpraten. Zij hanteren echter wel het ‘knock on the roof’ principe ter voorkoming van burgerslachtoffers, in tegenstelling tot de zogenaamde vrijheidsstrijders van Hamas en, vanuit Libanon, Hezbollah.

Deze terreurgroepen zien namelijk het liefst zo veel mogelijk burgerslachtoffers immers: daarmee bereiken ze hun doel, het ombrengen van de Joodse bevolking. Daarom ook werken ze de bevolking tegen als die, op aangeven van Israëlische waarschuwingen, hun huizen of steden willen ontvluchten.

Waanvoorstellingen

Dat zij daarmee niet alleen hun eigen bevolking in Gaza en Libanon in groot gevaar brengen, door ze als menselijk schild te misbruiken, maar óók de ruim 1.6 miljoen Arabische (palestijnen) inwoners in Israël? Dat maakt hen overduidelijk helemaal niets uit. Integendeel. Voor Hamas, Hezbollah, Islamitische Jihad e.a. télt een mensenleven helemaal niet. Sterker nog, zoals onderzoeker van Hamas, Magnus Ranstorp ook aangeeft: het is niets anders dan doelbewust de eigen bevolking opofferen.

Dat er nu zoveel burgers omkomen in de Gazastrook is volgens hem altijd het plan geweest van Hamas. “Ze spreken nu al over de wreedheden van Israël in Gaza, hoe dat de burgerbevolking treft, en dat de bombardementen oorlogsmisdaden zijn. [..] De Hamas-kenner ziet dat de groep, die Israël zegt te willen vernietigen en op het grondgebied een Palestijnse staat wil stichten, op die manier probeert zoveel mogelijk politieke steun te krijgen voor hun strijd. Ze proberen een reactie van Israël uit te lokken, legt Ranstorp uit. “Ze willen het Israëlische leger Gaza in lokken, om ze daarna te bekritiseren op het schenden van het internationaal recht, zodat ze sympathie krijgen van de Arabische landen en de rest van de moslimwereld.”

Wie gelooft dat Hamas, Hezbollah en Islamitische Jihad de bevrijding of het welzijn van het palestijnse volk op het oog hebben of ook maar iets geven om het lot of leven van hun eigen bevolking leidt aan waanvoorstellingen.

Deze groepen ontlenen hun bestaansrecht aan dood en verderf. Ze legitimeren hun acties met de gevallenen aan “hun” zijde, of ze die nu zelf maken of Israël doet er voor hen niet toe, en meten dit met graagte breed uit. En zoals we zagen, de pers hapt daar gretig op!

Waarom die haat tegen Israël?

Waarom is er toch zo’n haat tegen Israël? Waarom veroordelen de VN, de media, organisaties als Amnesty International, politieke partijen en zelfs veel christenen het land? Waarom wordt Israël verweten Gaza te ‘bezetten’ terwijl ze in 2005 zich hebben teruggetrokken en er zelfbestuur is?

Veel mensen vragen het zich af. Vanwaar die haat? Is daar niet een simpele, rationele, verklaring voor? JA – die is er maar wordt niet geaccepteerd!

Haat tegen Joden

Als eerste is het veelal gewoon anti-semitisme. Haat tegen Joden. Men is totaal niet in staat de Joden (wereldwijd) los te zien van het land en het land en haar inwoners los te zien van de politiek.

Denk u eens in: zou ú afgerekend willen worden op de politieke keuzes van vier kabinetten Rutte? Wat zou u er van vinden als de hele wereld ons, als volk, verantwoordelijk stelt voor de gevolgen van de toeslagen affaire? Er overal grote demonstraties waren waar de Nederlandse vlag in de brand werd gestoken en we worden beticht van ‘bezetting’ en een ‘apartheidsstaat’ te zijn?

Of, verder terug in het verleden, de “politionele acties” in Indonesië? Ik lees regelmatig zeer verontwaardige berichten van mensen die vinden dat we daar absoluut geen excuses voor hoeven te maken bijvoorbeeld.

Ook Nederland was en is een kolonisator, een bezetter. Een nog véél grotere bezetter dan Israël ooit is geweest! Zuid-Afrika, Indonesië. Suriname was “van ons” tot 1975. Volstrekt onrechtmatige landjepik.

Maar, zo zul je wellicht zeggen: “Dat was vroeger, dat doen we niet meer!”. Niets is minder waar. De laatste kolonies (Nederlandse Antillen) bestaan nog steeds immers?! Dat men “vrijwillig” onder Nederlands bewind blijft heeft alles te maken met het feit dat wij ze onvoldoende faciliteren om zelfstandig te worden.

De bevolking daar wordt achtergesteld bij de bevolking in Nederland. Ze lijden gebrek. Hebben minder rechten, bijvoorbeeld een veel te lage AOW en een zeer karige bijstandsregeling.

Curaçao is dan wel onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, de sociale vangnetten zijn niet te vergelijken met die in Nederland. Als je je baan kwijt raakt, is het jammer, dan is er geen inkomen. De AOW is erg karig en zal je geen relaxte oude dag brengen als je niet iets extra’s spaart of op familie kan terugvallen. De Bijstand (Onderstand, op Curaçao) is veel soberder opgezet dan in Nederland. Kinderopvangtoeslag kennen ze niet. En ga zo maar door.

Ook Nederland gedraagt zich in dezen dus als een ‘apartheidsstaat’. Immers: we stellen bevolkingsgroepen en delen van ons Koninkrijk  doelbewust achter. Een verwijt dat Amnesty aan de staat Israël maakt en door een meerderheid van de bevolking in Nederland gesteund wordt. Zijn we dan helemaal blind voor ons eigen gedrag en beleid?

Waar komt jodenhaat vandaan?

Dat er anti-semitisme is, jodenhaat, is geen verrassing. Dat weten we allemaal. Maar wat is de oorzaak daarvan?

De duisternis, de tegenstander van God, wil absoluut niet dat Israël hersteld wordt, hij wil ze koste wat het kost verdrijven uit Israël. Ook hij kent de profetie, waarvan met de stichting van de staat Israël de vervulling is begonnen, en gaat rond als een brullende leeuw 1 Petr. 5:8.

Zo spreekt de Here HERE tot deze beenderen: Zie, Ik breng geest in u, en gij zult herleven; Ik zal spieren op u leggen, vlees op u doen komen, u met een huid overtrekken en geest in u brengen, zodat gij herleeft; en gij zult weten, dat Ik de HERE ben. [..] Mensenkind, deze beenderen zijn het gehele huis Israëls. Zie, zij zeggen: Onze beenderen zijn verdord en onze hoop is vervlogen; het is met ons gedaan. Daarom profeteer en zeg tot hen: Zo zegt de Here HERE: zie, Ik open uw graven en zal u uit uw graven doen opkomen, o mijn volk, en u brengen naar het land Israëls. (vgl. Ezechiël 37:1-14, NBG51)

Seculiere staat

Hoewel ik mij zeer wel besef dat het huidige Israël een seculiere staat is en niet leeft naar de wil van God, dat zij Zijn Wet niet volgen en op eigen kracht vertrouwen mogen we niet uit het oog verliezen dat Israël het uitverkoren volk is. Dat betekent niet dat we alles moeten goedkeuren of vergoeilijken wat ze doen. Dat gaat niet aan!

Steun aan Hamas, zogenaamd de ‘palestijnse zaak’ vertegenwoordigend, is steun aan hem die Israël poogt te vernietigen. De ‘mensenmoordenaar sinds het begin’ Johannes 8:44, NBG51. Want hij, de satan, weet dat zijn tijd nog kort is. Daarom zal hij, middels werktuigen als Hamas, Fatah, enz. en hun vijfde colonne in het westen – in de vorm van media en (vnl) linkse politici – pogen hen de zee in te drijven. Omdat hij weet dat, wanneer ‘de geest’ wederkeert in het volk van Israël, dat zijn eeuwige einde is.

– “de duivel, die hen verleidde, werd geworpen in de poel van vuur en zwavel, waar ook het beest en de valse profeet zijn, en zij zullen dag en nacht gepijnigd worden in alle eeuwigheden.” (Openb. 20:10).

De strijd die gaande is, is een geestelijke strijd. De wereld zal dat niet zien, niet begrijpen. Niet kunnen zien en niet willen begrijpen.

Print Friendly, PDF & Email