Klimaatactivisten Extinction Rebellion keren zich tegen Israël

De klimaatbeweging Extinction Rebellion Nederland heeft het internationale strafhof bezet. Want: “Netanyahu is een oorlogsmisdadiger” aldus de klimaatbeweging. De beweging begeeft zich daarmee op het vlak van de internationale politiek.

Op de website schrijven zij: “Rebellen van de actiegroep Justice Now! van Extinction Rebellion (XR) hebben om 12:00 vandaag het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag bezet, uit solidariteit met het Palestijnse volk. Palestijnen leven al decennialang onder een apartheidsregime en krijgen regelmatig te maken met grove mensenrechtenschendingen. Dit moet stoppen. De rebellen zetten zich in voor klimaatrechtvaardigheid en eisen dat het ICC premier Benjamin Netanyahu gaat vervolgen voor zijn oorlogsmisdaden en zijn apartheidsregime. Ook wijzen zij op de mogelijke medeplichtigheid van andere landen in deze misdaden zolang zij de staat Israël blijven steunen.”

Pro-palestijns activisme van Extinction Rebellion

Na de bezetting van de A12 voelt Extinction Rebellion Nederland zich kennelijk ook geroepen om zich te mengen in de strijd tussen terreurorganisatie Hamas en Israël. Op X (Twitter) plaatsten zij onder andere het volgende bericht) inclusief een serie opvolgende tweets.

In de Tweets schrijft men onder andere: “Justice Now, een actiegroep van XR, eist dat het ICC, premier Benjamin Netanyahu gaat vervolgen voor oorlogsmisdaden en het apartheidsregime van Israël”.

De bezetters “eisen dat de Nederlandse overheid alle financiële en politieke steun aan de staat Israël stopzet en gehoor geeft aan de oproep van Spaanse minister Ione Belarra om Netanyahu voor het internationaal strafhof te brengen voor oorlogsmisdaden.”. Over de misdaden van Hamas wordt met geen woord gerept.

De Israëlische ambassade beschuldigt de kritische leden van de Spaanse regering van „immorele uitspraken” en het „ondersteunen van Hamas-terrorisme”. (NRC)

Greta Thundberg

Ook Greta Thunberg sprak zich via X (Twitter) tegen Israël uit, samen met een paar andere meisjes. Er volgde op de tweet van Greta Thundberg veel kritiek.

“The Swedish climate activist was criticized for posts made in solidarity with people in Gaza on Friday. It isn’t the first time Thunberg has made statements about the conflict between Israel and Hamas on social media.”, meldt Deutsche Welle.

Solidair met Palestijnen of anti-Israël?

Bizarre politieke uitspraken voor een beweging die zich zegt in te zetten voor het tegengaan van klimaatverandering.

Wat heeft deze oorlog te maken met hun klimaatdoelstellingen? Het maakt direct zeer duidelijk, voor wie het nog niet wist, in welk ‘kamp’ we de extreme klimaatactivisten moeten zoeken: ultra-links. Het masker is afgedaan. Solidair zijn met de slachtoffers van een oorlog, die toch echt gestart is vanuit de terreurbeweging Hamas, is iets anders dan de partij die zich noodzakelijkerwijs wel moet verdedigen zo eenzijdig aan als de ‘oorlogsmisdadigers’ af te schilderen!

De houding van de klimaatactivisten zorgt voor veel teleurgestelde en (zeer) boze reacties van mensen die tot op heden Extinction Rebellion Nederland steunden. Ook veel politici spraken nog niet zo lang geleden hun sympathie en soms zelfs steun uit voor deze groepering, inclusief de  jongerenvereniging van de ChristenUnie, Perspectief, die meedeed aan het klimaatprotest van Extinction Rebellion in mei net als verschillende theologen.

Tegen het Nederlands Dagblad zegt Dominee Jan Wolsheimer, directeur van zendingsorganisatie CAMA en XR-sympathisant die herhaaldelijk op de A12 stond, zich te ‘schamen’ voor de taal van de activisten: ‘Wie heeft deze teksten in elkaar geflanst? Dat moet iemand zijn die weinig van het conflict weet. Ik krijg zo’n vreselijke jeuk van zo’n plat verhaal. Ik vraag me nu serieus af of ik nog ga meedoen met de volgende actie (…) Dit verdeelt de klimaatbeweging.’ (Trouw)

Hier zie je waar vriendschap met de wereld toe kan leiden, voor je het weet ben je deel geworden aan of van een groepering met ernstig discutabele opvattingen en wordt je daarmee geassocieerd zodra die opvattingen openbaar worden of men “de bocht uit vliegt”.

Nuance klimaatactivisten ontbreekt

Elke nuance is bij de klimaatactivisten verdwenen en dat dus niet alleen op klimaat-gebied, de oorzaak van de oorlog wordt aan voorbij gegaan en extreem eenzijdig legt men de schuld bij Israël. Net als bijvoorbeeld de politici van DENK dat, bij herhaling, blijven doen. Daarbij schuwt men grote woorden en persoonlijke aanvallen niet. Anti-semitisme van de klimaatactivisten. Wie had dát nou verwacht,..

Waar was Extinction Rebellion toen Rusland een aanval op Oekraïne uitvoerde en zonder aanzien des persoons steden (burgerdoelen) aanviel en een massale genocide op het volk pleegt, nog steeds? Waar was Greta Thundberg? Waarom bezette men niet het strafhof in Den Haag en eiste men toen niet op hoge toon dat Poetin wordt gearresteerd wegens oorlogsmisdaden? Ik heb het niet kunnen vinden! En dat is slechts één voorbeeld waarom dit niet meer is dan selectieve verontwaardiging, gebaseerd op jodenhaat.

Print Friendly, PDF & Email