Terreurorganisatie Hamas zaait dood en verderf in Israël

Vreselijke beelden gistermorgen, terreurorganisatie Hamas, die al sinds 2007 zonder mandaat van de palestijnse bevolking de macht heeft in Gaza, zaait dood en verderf in Israël. Ook vanuit Libanon ruikt inmiddels Hezbollah zijn kans schoon.

Links-radicale steun

De ‘duiders’ zijn er als de kippen bij. Links-radicalen die op sociale media zelfs durven spreken van ‘verdiende loon’ voor Israël, veel whataboutisms aanvoeren en uiteraard zijn er natuurlijk kleine groepjes moslims die de straat opgaan om met de palestijnse vlag rond te rijden en “allahoe akbar” roepen. Net als de terroristen van Hamas die de verminkte lichamen van Israëlische soldaten, inclusief zwaargewonde en soms zelfs nagenoeg volledig ontklede jonge vrouwen, als trofee door de straten van Gaza stad slepen. Gruwelijk. Weerzinwekende beelden. Ik zal ze hier niet delen. Het is té erg!

Mijn eerste reactie was: dit is een totaal waanzinnige kamikaze oorlog. Hamas wéét dat ze deze strijd nooit kunnen winnen. Pure zelfmoord.

(Beeld screenshot © NOS, volledige uitzending)

Zoals een oude vrouw, die we op TV zagen, die Gaza stad ontvlucht dan ook constateerde: “Ze [Israël] kunnen ons van de planeet blazen. Moge God hen [Israël] en ons beschermen”.

De palestijnse bevolking zit hier, als je zo’n oude vrouw hoort op het Journaal (mirror), dan ook totáál niet op te wachten. Hamas heeft maar één doel in deze no-win war: zoveel mogelijk “martelaren” scoren.

(Beeld screenshot © NOS, volledige uitzending)

Het voetvolk van Hamas, dat decennialang gehersenspoeld is, weet niet beter dan dat ze heldendaden verrichten en geloven zelfs in een overwinning. Het leiderschap van deze terreurorganisatie zal het letterlijk worst zijn hoeveel doden er vallen. Als hun doelen maar bereikt worden.

Daarnaast zit ook Iran hier nog eens achter. Een land dat graag de aandacht van hun interne problemen af wil leiden en waar het leiderschap (eveneens) niet door de bevolking wordt gesteund. Zo zijn er “beelden opgedoken uit het parlement in Teheran, Iran, waar enkele parlementsleden ‘dood aan Israël’ scanderen. De reactie van de parlementsleden komt na de aanval van Hamas, een actie die gesteund wordt door Iran.” (Telegraaf).

Maar zelfs theologen proberen het gedrag van de terreurorganisatie Hamas goed te praten. Op sociale media wordt het dergelijke theologen uiteraard niet makkelijk gemaakt en terecht, mijns inziens.

Natuurlijk verdient Israël niet altijd de schoonheidsprijs voor de manier waarop omgegaan wordt met de palestijnen. Anderzijds is het domweg onmogelijk gebleken te onderhandelen met de zelfverklaarde leiders van de palestijnse burgers die, zoals nu ook weer blijkt, maar één taal spreken: nietsontziend geweld.

Bijbelse duiding

Anderen zijn er als de kippen bij om een ‘bijbelse duiding’ te geven. Bijbelteksten worden, vaak totaal uit hun verband gerukt, op het gebeuren geplakt. Persoonlijk ben ik daar zeer voorzichtig mee.

We weten dat de Bijbel spreekt over de strijd rondom Israël. Maar om direct maar weer een paar bijbelteksten aan te rukken en je eigen interpretatie als ‘bijbelse uitlegging’ te verspreiden doet vaak meer kwaad dan goed. Daarbij valt mij op dat veel van deze ‘duiders’ niet eens het verschil tussen filistijnen en arabieren (palestijnen) kennen.

Vooralsnog volstaat in mijn ogen de zaak voor de troon van God te brengen en te bidden voor de bescherming van het volk Israël en genade voor de onder het schrikbewind van Hamas zuchtende palestijnse bevolking.

Politieke instabiliteit

Sommige analisten denken dat Hamas probeert om gebruik te maken van de politieke instabiliteit in Israël en Hamas er vanuit gaat dat Israël verzwakt is.

Politiek is het inderdaad onrustig in Israël, maar de regering -en vooral het leger- van Israël is nog altijd even daadkrachtig. Het leger beschikt over een enorme vuurkracht. Daarnaast onderstreept de actie van Hamas alleen maar het standpunt van de hardliners in de regering van Israël en zorgt het dat de bevolking weer (grotendeels) als een man achter het leger en de regering gaat staan. Ze zien met eigen ogen wat een terreurbeweing als Hamas aanricht zodra deze onbetrouwbare terroristische organisatie haar kans schoon ziet.

Het zou mij niet verbazen als de huidige actie van terreurorganisatie Hamas wel eens hun laatste kon zijn geweest.

 

Print Friendly, PDF & Email