Jetro. Koning, Priester en Vriend van God (Video)

Wie was Jetro, die we kennen als de Koning, Priester en Vriend van God in het Oude Testament? Hoe kon hij priester en vriend van God zijn, terwijl hij niet tot het Volk van Israël behoorde?

Wie was Jetro?

Jetro, de Koning-Priester en Vriend van God (Studiedag Bijbel Aktueel, mei 2006) Jetro, de Koning-Priester die de “vriend van God” werd genoemd. Wat was zijn invloed op Mozes’ geloofsleven, positie als “vriend van God”, invloed op de ontwikkeling van het antieke Israël, en meer.

Tijdens een van de studiedagen van Bijbel Aktueel, tegenwoordig stichting Yarah, heb ik in 2006 deze lezing verzorgd over Jetro. Van deze lezing was de audio en tekst beschikbaar (ook via deze website). Maar er is ook een video opname van gemaakt.

Tegenwoordig zou ik bepaalde dingen misschien anders zeggen of bespreken. Ik hoop dat het desondanks toch voor sommige van de bezoekers van deze site een toegevoegde waarde mag hebben dat de video alsnog (weer) beschikbaar is.

De video vond ik terug tijdens een uitgebreide backup-schoning. De kwaliteit van de beelden zijn niet zoals we dat tegenwoordig gewend zijn van digitale video, maar desondanks plaats ik de video hier alsnog. Ik herken mijzelf bijna niet meer terug (want ruim 25 kilo afgevallen!) op de video. Ook dat is echter geen reden om de video niet te plaatsen 🙂

> Tekst (PDF)
> Download, Audio, mp3-formaat

Print Friendly, PDF & Email