Kees van Velzen over het World Economic Forum (WEF)

Veel christenen maken zich druk over het World Economic Forum, dat deze week in Davos bijeen is. Er gaan veel complottheorieën over rond, ook christelijke complotdenkers houden zich hier mee bezig, gerelateerd aan de term “The Great Reset”.

Klaus Schwab - World Economic Forum Summit
Afb. (c) World Economic Forum/Photo by Norbert Schiller. (CC BY-NC-SA 2.0)

World Economic Forum

In het programma Uitgelicht van Family7 geeft Ds. Kees van Velzen een evenwichtige beschouwing over het World Economic Forum en de vraag wat de invloed van het World Economic Forum, kortweg het WEF, is.

Je met complottheorieën bezig houden kan zorgen voor onrust en een instabiel geloofsleven. De Bijbel laat ons zien dat we niet op mensen moeten bouwen of vertrouwen maar op God. Ds. Kees van Velzen wijst op een andere ‘Great Reset’ die komende is.

Geen uitvoerende macht

Belangrijk is om vast te stellen dat het World Economic Forum géén wettelijke besluiten kan nemen omdat het geen wetgevende of uitvoerende macht heeft. Het is daarom onmogelijk dat het World Economic Forum ondanks aanwezigheid van veel hoogwaardigheidsbekleders, politici, CEO’s van grote ondernemingen maar ook organisaties als GreenPeace en diverse NGO’s kan ‘samenzweren’ tegen de bevolking.

Naast politici, ondernemers en NGO’s zijn ook veel journalisten aanwezig. Een groot deel van de bijeenkomsten wordt tevens live via internet gestreamd.

Wet- en regelgeving wordt door landen zelf bepaald, en de EU, en staat onder controle van het parlement en de 1e kamer.

Print Friendly, PDF & Email