PAX liegt dat het gedrukt staat over oorlogsmisdaden Israël

PAX (Stichting Vredesbeweging Pax Nederland) liegt dat het gedrukt staat met betrekking tot een uitspraak van de rechter over de levering van onderdelen voor de F-35 vliegtuigen van Israël.

In een tweet citeert PAX op X (Twitter): “De rechter erkent dat F-35 gevechtsvliegtuigen betrokken zijn bij oorlogsmisdaden. Wij gaan in hoger beroep, omdat we vinden dat Nederland wèl de exportvergunning opnieuw moet toetsen en dus de leveringen moet stopzetten aan Israël.”

PAX liegt dat het gedrukt staat over Israel

Wie de bronnen raadpleegt, onder andere via de NOS website en het bericht op De Rechtspraak, ziet namelijk nergens dat de rechter “erkent” dat Israël oorlogsmisdaden pleegt laat staan de F-35 vliegtuigen hier bij betrokken zijn.

De rechtszaak tegen de Nederlandse staat was aangespannen door PAX, Amnesty International en Oxfam Novib. Organisaties die onder andere middels overheidssubsidies en donaties van particulieren en organisaties als de postcodeloterij bestaan.

Op 1 januari 2007 werd IKV Pax Christi opgericht als samenwerkingsverband tussen het Nederlandse oecumenische en eerder protestantse Interkerkelijk Vredesberaad en het katholieke Pax Christi Nederland. PAX maakt via Pax Christi Nederland deel uit van de internationale katholieke vredesbeweging Pax Christi International. (Wikipedia).

leugens liegt liegen dubbele tong

Pax steunt terreur

Het is meer dan triest om te lezen en te zien dat een organisatie die christelijke wortels heeft weigert te zien dat niet alleen elk soeverein land het recht heeft zichzelf tegen terreur te verdedigen, in het bijzonder Israël, maar zich bovendien ook nog eens bedient van leugens om hun doel te bereiken. Daarnaast, door te proberen Israël te belemmeren in de strijd tegen de terreur van Hamas steunt PAX de terreur.

Organisaties als PAX hebben de mond vol over vrede. Maar ondertussen fungeren ze als de ‘vijfde collone’ voor terreur. Tegen de miljarden die naar de Hamas wegvloeien namelijk, en waar deze terreurorganisaties wapens voor koopt om onschuldigde Israeli’s en hun eigen palestijnse bevolking te onderdrukken, heb ik ze nog nooit een rechtszaak zien aanspannen…

__
Image by Gordon Johnson from Pixabay

Print Friendly, PDF & Email