Meertalige Bijbelstudie website met Google

talen vertaling website vertaling gtranslate woordenboekenDe website is nu ook beschikbaar in andere talen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de plugin GTranslate, waardoor de pagina’s, artikelen, bijbelstudies en commentaren nu ook in andere talen beschikbaar zijn.

Af en toe post ik hier wel eens artikelen in het Engels. Met name wanneer dat is als een reactie op iets wat ik op (internationale) site heb gelezen en/of iets schrijf waarvan ik denk dat het voor mijn Engelstalige vrienden en bekenden ook interessant kan zijn.

Hoewel het aantal mensen die Nederlands spreken, wereldwijd, best groot is zie ik ook regelmatig bezoekers uit andere landen voorbij komen. Die moeten dan via een omweg (Google Translate) artikelen vertalen. Dat kan natuurlijk met meer gemak. Ik heb overwogen om met een vertaalplugin bepaalde artikelen (goed) handmatig te vertalen maar welke dan en in welke talen? Ik schrijf hier al vijftien jaar. De keuze is te groot en ik heb er de tijd niet voor.

Geautomatiseerde vertaling

GTranslate WordPress website vertalenDaarom heb ik gekozen voor een generieke, geautomatiseerde, vertaling via GTranslate. Een plugin die Google Translate gebruikt waardoor de teksten leesbaar worden voor anderstaligen. Hoewel niet perfect. Dat besef ik mij goed. Maar toch. Alles beter dan niets.

Excuses aan mijn buitenlandse lezers als de vertaling gebrekkig is. Of zelfs onjuist. Maar ik wilde u toch een beetje van dienst zijn. Ik hoop dat ik met deze oplossing daarin geslaagd ben.

Print Friendly, PDF & Email