Elon Musk beschuldigd van antisemitisme, grote adverteerders verlaten Twitter

Tesla-eigenaar Elon Musk, eveneens eigenaar van sociale mediaplatform “X” (Twitter) ligt onder vuur na een tweet waarin hij steun betuigt aan een antisemitische uitspraak.

Gevolg van ondermeer de tweet van Elon Musk en het toenemende antisemitisme waar door Twitter, door Musk omgedoopt tot “X”, niet tegen opgetreden wordt is dat grote adverteerders zoals IBM, Apple en anderen weigeren nog langer geld uit te geven aan “X” en er niet meer adverteren.

Elon Musk beschuldigd van antisemitisme

Antisemitisme

De tweet laat aan de verbeelding weinig te wensen over. De beschuldiging van ene “Artist Formerly Known as Eric” is dat de Joden “de blanken haten” en “de westerse Joden er schuld aan zijn dat onze maatschappij overspoeld wordt door minderheden die hen [de Joden] niet mogen”. Elon Musk schrijft daar onder als reactie: “Wat je hebt gezegd is de waarheid”.

Antisemitischer dan dit kan een man als Elon Musk zich bijna niet uitspreken. Het platform “X” doet overduidelijk niets tegen antisemitisme. Wanneer je tweets die onverholen antisemitisch zijn rapporteert, zo is mijn ervaring, krijg je alleen maar een standaard geautomatiseerde reactie dat “de tweet de regels niet schendt”.

Image by Evgeni Tcherkasski from Pixabay

Onder het mom van “vrijheid van meningsuiting” wordt op “X” meer en meer haatzaaien richting vreemdelingen maar ook antisemitisme toegestaan. De rechtsradicale, maar ook linksradicale antisemitische en anti-Israël, tweets vliegen de gebruikers om de oren en voor bedrijven (zelf gebruik ik Twitter ook min-of-meer bedrijfsmatig) wordt het steeds lastiger om “X” nog te gebruiken omdat het platform totaal niet meer serieus te nemen is.

Print Friendly, PDF & Email