David Sorensen’s Bewijzen dat de Pandemie gepland werd met een Doel

Is er bewijs dat de corona-pandemie gepland is en niet toevallig is ontstaan? Christelijk schrijver David Sorensen is van mening dat dat absoluut het geval is. En voert een lange lijst met volgens hem, door hem, gecontroleerde feiten aan hiervoor.

Vragen, feiten? Check wat je voorgehouden wordt als waarheid

Update – op de website Keigoed Commentaar staat een uitgebreide bespreking van de beweringen van Sörensen. Ik heb niet de tijd gehad alles precies na te lezen maar in grote lijnen stemt het onderzoek overeen met mijn (onderstaande) bevindingen en conclusies. Klik hier om deze website te bezoeken.

Recent deelden een aantal mensen die ik ken onder meer via Facebook een artikel, een link naar een website, met het verhaal dat de coronapandemie een geplande pandemie was.

De oorsprong van de site is evangelisch-christelijk; het is van de hand van David Sorensen zo bleek. “David Sorensen is een bekende auteur, spreker en ontwerper. Zijn christelijke websites, posters, kaarten, boeken en bijbels onderwijs zijn wijd verspreid.” zo staat op zijn website Ontdek God. Hij is bekend van boeken over onder andere de Evolutietheorie (“Er klopt niks van”), een boek dat wij zelf vroeger ook gekocht hebben en hoewel ik er wel de nodige vraagtekens bij had, de algemene lijn was goed bedoeld. Het was een mooi vormgegeven boek. Wetenschappelijk gezien klopte er helaas het een en ander niet, maar dat terzijde.

Sorensen heeft in Nederland veel volgers. En (dus) ook invloed. Via verschillende Facebookpagina’s, websites en boeken etaleert hij zijn gedachtengoed. Dit gedachtengoed beperkt zich niet tot de verkondiging van het Evangelie maar gaat ook over actuele zaken. Zoals de corona-pandemie. En ook over een nogal duistere kant van zijn gedachtengoed (zie verder).

100% FACT CHECKED
Gecontroleerde feiten vormen de grondslag voor Sorensen’s artikel stelt hij. Hij schrijft er boven namelijk: “100% FACT CHECKED”. In het artikel, te vinden via https://www.stopworldcontrol.com/gepland/ (mirror), schrijft Sorensen er onder: “Alle gepresenteerde informatie kan nauwgezet nagegaan worden in de referenties onderaan de pagina.”.

ZIJN DAT FEITEN?
Onderaan het artikel van Sorensen vindt u inderdaad een lijstje met links naar een aantal artikelen en video’s op youtube. Zijn links naar andere video’s en artikelen die je als bron gebruikt ‘feiten’? Volgens mij niet. Per definitie niet eigenlijk. Het betekent slechts dat je een artikel schrijft met bronverwijzingen. Net als dat ik hier doe. En dat is natuurlijk altijd goed. Zeker als die ook geverifieerd kunnen worden.

Het feit dat de bronnen genoemd worden, wil niet zeggen dat de bronnen die je aanhaalt de waarheid spreken of betrouwbaar zijn. Dat is aan de lezer om te controleren en eventueel een ‘dubbelcheck’ uit te voeren door te controleren of die bronnen wel deugdelijk zijn.

STERKE CLAIM(S) VEREISEN STERKE BEWIJZEN
Dergelijke artikelen maken mij toch altijd een beetje achterdochtig. Wie ‘sterke’ claims doet, moet met ‘sterke’ bewijzen komen. Ik heb het artikel doorgenomen en omdat het te tijdrovend zou zijn om álles na te gaan eerst een steekproef genomen.

Als er, zo is de gedachte, minstens twee of drie claims aantoonbaar onjuist zijn, kun je er gevoeglijk van uit gaan immers dat het hele verhaal als een kaartenhuis inzakt.

Zijn de beweringen die je met een steekproef controleert wél verifieerbare feiten (en niet simpelweg alleen maar bronnen), dan wordt het tijd de rest ook te controleren en er geloof aan te hechten, lijkt mij! Ook daar moet je voor open staan. Ik heb daarom de proef op de som genomen.

* Een Zanger die corona voorspelde in 2013

Sorensen schrijft:

De 2020 coronavirus pandemie werd voorspeld in 2013. In 2013 schreef een muzikant een lied genaamd PANDEMIC. In zijn teksten beschreef hij een wereldwijde pandemie die miljoenen mensen doodt, economieën stillegt en aanleiding geeft tot rellen. Zijn lied beschreef letterlijk tot in detail wat we nu, zeven jaar later, in onze wereld zien. Hij noemde zelfs het exacte jaar van de pandemie: 2020, en het specifieke type virus: een coronavirus.

Het gaat hier over het nummer Pandemic van een artiest onder de naam DR. CREEP. Als ‘factcheck’-link verwijs Sorensen naar (een deel van) de tekst van het nummmer.

Wat zegt de zanger er zelf over? U kunt het lezen op zijn Facebookpagina, ik citeer een klein stukje:

There was already 6 or so coronaviruses in 2012/2013 when the Pandemic song was created and a coronavirus was being talked about a lot at the time. As for mentioning 2020, well 2020-2030 was just significant years to me, as well as many other people that are educated on these esoteric topics. 10 years ago it was said that 2012 was nothing to worry about, it’s 2020-30 to pay attention to. To me, the lyrics are just more of a coincidence than a prediction as I don’t feel I was “trying” to predict anything, I just rapped about what I was watching. [..] To sum it up, in 2012 a coronavirus was always in the news and being talked about, in 2012 people in lectures, interviews, etc were sayin 2012 was nothing to worry about and 2020-2030 people should pay attention to, then we made a track called pandemic and I wrote a bunch of that shit into the track and I happened to say that line yall freaking out over. But you can believe what you want to believe.

Kort samengevat: het nummer is gebaseerd op wat er toen gaande was, uitbraken van andere corona-virussen, gecombineerd met wat hij in ‘esoterische kringen’ zoal las en een jaartal dat tot zijn verbeelding sprak. Het is dus absoluut géén voorspelling. Lees verder op Dr. Creep zijn facebookpagina.

* Chinese virologe en immunologe Li-Meng Yan

Sorensen schrijft over Li-Men Yan het volgende:

In April 2020 vluchtte de Chinese virologe en immunologe Li-Meng Yan uit China weg, en vroeg politiek asiel aan in Amerika. Reden? Ze wilde de waarheid over Covid-19 onthullen. Yan beweert een van de eerste wetenschappers te zijn die gewerkt heeft aan dit nieuwe coronavirus.

Steve Bannon alt right fake news corona breitbart trump
Steve Bannon (cc 2.0 Wikimedia)

Ik keek er van op dat hij deze mevrouw en haar uitlatingen nog durft aan te halen. Mevrouw werkte namelijk voor Steve Bannon. Bannon was de (voormalige) adviseur en campagne-leider van Donald Trump en tevens de grote man achter de ultra-rechtse fake-news site Breitbart.

Het Laatste Nieuws schrijft:

Haar werk werd meteen overladen met bakken kritiek. Bovendien is de paper van Yan nog een tikkeltje verdachter geworden nu blijkt dat de viroloog en de rest van haar onderzoeksteam werkten voor organisaties die werden geleid door Steve Bannon, de voormalige adviseur van Donald Trump.

(lees hier verder)

De DailyMail meldt:

Scientists have slammed the report published on Monday as ‘unsubstantiated’ and said it ‘cannot be given any credibility.’ The study was produced by the Rule of Law Society and the Rule of Law Foundation, sister organisations which Bannon, 66, founded with 50-year-old Chinese fugitive Guo Wengui.

(lees hier verder)

Bannon maakt er géén geheim van dat hij nieuws ‘maakt’. Dat hij mensen en omstandigheden manipuleert want hij heeft daar een ‘hoger doel’ mee. Het is zijn strategie. In de documentaire (een uitgebreid interview met Bannon in filmische setting) “American Dharma” wordt door Bannon zelf duidelijk gemaakt hoe hij omgaat met feiten, het maken van nieuws, etcetera. Hij is er ronduit trots op dat hij zoveel invloed heeft. Zie https://www.npostart.nl/2doc/26-08-2020/VPWON_1296613

Conclusie is hier dan ook dat er sprake is van fake-news, aantoonbaar, en dat deze mevrouw Li-Meng Yan niet kan worden opgevoerd als betrouwbare bron. De ‘feitencontrole’ van Sorensen faalt hier hard.

* vaccin dat het DNA wijzigt?

Sorensen kopt verder: “Het plan: injecteer de mensheid met een vaccin dat het DNA wijzigt” en “20 jaar onderzoek zegt: het vaccin zal het DNA wijzigen”. Bij de laatste opmerking staat een foto van een mevrouw in een doktersjas en ze wordt ook ‘dokter’ genoemd.

Dat is ten eerste een onjuiste vertaling. Zij is ‘Dr.’ oftewel ‘Doctor’. Geen (huis)arts. Waarin is ze afgestudeerd? Wanneer je haar credentials natrekt lees je het volgende:

Dr. Carrie Madej, DO is a Internal Medicine Specialist in McDonough, GA and has over 19 years of experience in the medical field. She graduated from Kansas City Univ Of Medicine Bioscience College Of Osteopathic Medicine medical school in 2001. She is affiliated with Southern Regional Medical Center.

https://www.healthgrades.com/physician/dr-carrie-madej-y7thx (link niet toegankelijk vanuit EU, bijgaande een screenshot via proxyserver gemaakt)

Mevrouw is dus afgestudeerd aan de ‘Kansas City Univ Of Medicine Bioscience College Of Osteopathic Medicine’ in de ostepathie.

Wat is “Osteopathische Geneeskunde” eigenlijk? Volgens Wikipedia: “Osteopathie is een alternatieve geneeswijze, die van de veronderstelling uitgaat dat een verminderde beweeglijkheid van weefsels en structuren in het lichaam een nadelige invloed op de gezondheid heeft. Osteopaten zouden in staat zijn om een dergelijke dysfunctie met hun handen op te sporen en weer beweeglijker te maken. […] In 1997 werd door het Europees Parlement een resolutie aangenomen over de status van de niet-conventionele behandelingswijzen; dit leidde tot wetenschappelijk onderzoek in opdracht van de Europese Commissie (EU COST B4) dat concludeerde dat niet vastgesteld kon worden dat osteophatische behandelingswijzen medisch effectief zijn“.

Mevrouw is dus, plat gezegd, “doctor in de kwakzalverij”. Bedenk hierbij dat in Amerika er heel wat onderwijsinstellingen zijn die diploma’s uitgeven zonder enige waarde. Accreditatie voor deze door haar gevolgde opleiding ontbreekt dan ook voorzover ik kon nagaan.

Zonder blikken of blozen schrijft Sorensen echter over haar: “deze ervaren medische deskundige zegt dat ze tijdens haar medische praktijk meerdere malen heeft waargenomen hoe ziekten werden verspreid door middel van vliegtuigen”. Met andere woorden: naast dat zij een kwakzalver is hangt ze onder andere de samenzweringstheorieën over ‘chemtrails‘ aan..

Verder noemt hij géén bronnen voor de door hem hier aangehaalde “arts”. Maar even naar Google maakt duidelijk uit welk vaatje getapt wordt: de Stg. Vaccinvrij (onder andere). Zie bijvoorbeeld deze link. Opmerkeiljk is dat de Stg. Vaccinvrij meldt dat mevrouw uit Nieuw Zeeland zou komen.

Haar claims zijn echter volstrekt onhoudbaar. Toen de BBC haar om commentaar vroeg liet ze niets meer van haar horen: “We have asked Carrie Madej for comment about these claims, but have received no response at the time of publication.”

Ook hier heeft Sorensen dus duidelijk geen enkele ‘factcheck’ gedaan. DNA kan niet gewijzigd worden door een vaccinatie, de ‘doctor’ is gewoon een kwakzalver en ze wil ook geen verantwoording afleggen voor haar bizarre en boude claims.

Zie ook: https://factcheck.vlaanderen/factcheck/een-mogelijk-coronavaccin-kan-je-dna-niet-veranderen

DRIE MAAL IS SCHEEPSRECHT
Ik heb bij deze dus drie beweringen gecontroleerd en alle drie falen ze. De bronnen zijn in tegenspraak met de claims of simpelweg valse informatie. Maar er is meer in het artikel dat mij een beetje deed fronsen.

EEN DUISTERE KANT…
Zoals ik in het begin zei heeft Sorensen’s gedachtengoed een duistere kant. Wat mij triggerde om even verder te zoeken waren de opmerkingen over Rockefeller, Rothschild, Gates en WHO. Bewerkingen die natuurlijk eveneens onhoudbaar zijn – zie bijvoorbeeld dit eerder door mij geschreven artikel over Gates, de WHO en de anti-vaxxers.

Over de Rothschild Foudation schrijft Sorensen namelijk dat zij in 2017 al een patent op Covid-19 testkits zouden hebben gehad. Deze claim is een afgeleide van een andere claim en onjuist. Wat was gebeurd is dat er testkits voor Sars (die inderdaad al véél ouder zijn overigens) in een rapportage hernoemd waren naar ‘Covid-19’ omdat ze daar voor gebruikt werden. Zie https://www.bbc.com/news/54116326.

Daarnaast schrijft hij een aantal beweringen over over de Rockefeller Foundation. Daar kun je van alles van vinden maar deze aanval is niet voor niets juist gericht tegen deze organisaties.

* Anti-Semitisme

De Rothschild en Rockefeller-families zijn van Joodse oorsprong. En daar komt de aap uit de mouw: Sorensen is een rabiate anti-semiet. Eén en één is twee. Als je al een anti-semiet bent en ergens iets hoort wat je kunt linken aan ‘Joodse’ Rockefellers en de Rothschilds dan móet het wel waar zijn immers?

demonstratie tegen anti-semitismeHet Nieuw Israëlitisch Weekblad noemt Sorensen de ‘Apostel van Jodenhaat’. Ze schrijven: “Op zijn website www. ontdekgod.nl publiceerde Sorensen een ruim zevenduizend woorden lang essay over Israël en Joden waarvan je nekharen overeind gaan staan. [..]

Sorensen daarentegen beheert meerdere Nederlands- en Engelstalige Facebookpagina’s met in totaal bijna dertigduizend volgers en ‘likers’. Vanuit die pagina’s verwijst hij door naar zijn website met het eerder genoemde essay en grijpt de man, die zichzelf omschrijft als profeet en apostel, dagelijks de gelegenheid aan zich negatief uit te laten over Joden of Israël [..]

Ook komt Sorensen met de stelling dat de Joodse inwoners van het moderne Israël geen genetische verbondenheid hebben met de oorspronkelijke Semieten. En volgens hem hebben de Palestijnen die wel. “De onderdrukking van het Palestijnse volk is het ware antisemitisme.” Volgens Sorensen kunnen de Joden de ‘liefde van God’ wel ontvangen, omdat deze niet zou letten op ‘kromme neuzen of keppeltjes’. Die karikatuur maakt Sorensen uiteraard ‘niet vanuit antisemitische beweegredenen’.” – lees het hele artikel hier: https://niw.nl/apostel-van-jodenhaat/

SORENSEN IS DE WEG KWIJT
Niet voor niets kopt Christenen voor Israël dan ook: “David Sorensen is de weg kwijt”. Dat kan ik, gezien het vorenstaande, alleen maar beamen. Niet alleen op theologisch gebied, ook op het gebied van het verkondigen van allerlei onhoudbare en gecontroleerde samenzweringshteoriën.

De claim van Sorensen dat hij zijn beweringen “100% factcheck” zijn, zijn ronduit lachwekkend. Helaas maakt Sorensen hiermee het Evangelie van Jezus Christus, als zelfverklaarde ‘apostel’, ook belachelijk.

Tot slot een oproep… 
Sociale Media heeft veel mooie kanten. Het heeft ook duistere kanten. Er is sprake van veel desinformatie. Deel nooit zomaar iets zonder niet eerst op zijn minst een kleine ‘factcheck’ te doen. Vooral nu! Zeker als Christen. Maak jezelf en bovenal het Evangelie niet belachelijk door onzin, samenzweringstheorieën of jodenhaat te verspreiden. Al direct in het begin van de coronapandemie heb ik mij hier tegen verzet en niet zonder reden. De samenzweringstheorieën nemen groteske vormen aan. Het verwoest relaties (vriendschappen, huwelijken!). Het is het niet waard.

__
> Laatste update: 14/02/2022
> Oorspronkelijk geplaatst op: 26/09/2020

Print Friendly, PDF & Email