Aanvulling bibliotheek!

Ryrie LibraryEen verjaardag heeft zo zijn voordelen. Zo krijg je dan van sommige mensen wel eens wat geld cadeau en uiteraard besteed ik dat dan weer graag aan boeken.

Zo heb ik de boekenkast (ze zijn nog onderweg…) “aangevuld” met drie mooie nieuwe boeken van Charles Ryrie, eminent Bijbelgeleerde, te weten: Biblical Theology of the New TestamentThe Basis of the Premillennial Faith en The Miracles of Our Lord.

Nu kun je die boeken inderdaad via Amazon aanschaffen, maar ECS Ministries (waar ik ook m’n Bijbelschool-opleiding volg) had een geweldige mooie aanbiedingen die ik niet kon laten voorbij gaan: alle drie boeken samen voor maar US$ 20.–. Met de verzendkosten er bij een mooie budget-vriendelijke aanbieding.

Van Dr. Ryrie heb ik ook de fantastische StudyBible in m’n bezit. Deze gebruik ik regelmatig, naas m’n Scofield (KJV, 1917-editie). Eigenlijk heel erg jammer dat, nog steeds, dit soort Bijbels in Nederland niet beschikbaar zijn. Soms ‘droom’ ik er wel eens van: een Studiebijbel in bijv. de HSV-vertaling met voetnoten van het “Ryrie-kaliber”.. helaas is de markt in Nederland daar waarschijnlijk veel te klein voor.

Over de opleiding gesproken: de laatste tijd heb ik er enerzijds weinig, anderzijds heel véél aan gedaan. De studie-serie David, Koning van Israël is daar de vrucht van. Maar liefst 60 pagina’s A4, in PDF, gratis te downloaden.