Wie zijn de Pro-Palestina Tentbewoners bij de Universiteiten?

Wie zijn de ‘tentbewoners’ bij de Universiteiten? Wie zitten er achter deze demonstraties? Het Nieuw Israëlitisch Weekblad heeft het nodige onderzoek gedaan en komt met een uitstekend artikel hierover.

Al langer is duidelijk dat veel (grote) protesten, zoals de boerenprotesten maar ook van bijvoorbeeld extinction rebellion, externe financiers kennen en gesteund worden door rijke families.

“Aan de andere kant van het Kanaal krijgen betogers ook een vergoeding als ze zich mengen onder de vrijwilligers die daarvoor niets ontvangen.
Tot 450 euro per week, ruim 2000 euro per maand, krijgen ze om kruispunten te blokkeren en het verkeer te ontwrichten om daar hun mantra’s te kunnen verkondigen.” (Telegraaf).

Palestijnen Israël
Palestijnse meisjes in Gaza (bron: Pixabay)

Dit geldt ook voor de pro-palestina protesten in onder andere de USA. Zo meldt de Engelse Daily Mail ondermeer:

“Multiple leaders of the anti-Israel protests at college campuses across the nation have been revealed to be paid fellows of George Soros-connected groups. Three of the major figures in the pro-Palestine encampments in universities are fellows at the Soros-funded US Campaign for Palestinian Rights, the New York Post reports.”

Men ontvangt voor het houden en organiseren van protesten tot wel $3.660 per maand voor acht uur per week “werken”. Dat is: het organiseren van ‘campagnes geleid door Palestijnse organisaties’. Er is (nog) geen bewijs voor, maar we moeten niet vreemd opkijken als in Nederland de situatie niet anders is dan in de USA of Groot Brittanië.

Het web van de tentbewoners

Bijgaande een aantal citaten uit het artikel van het NIW over de ‘tentbewoners’ bij de universiteiten. Zie voor het hele artikel deze link.

“Je moet niet onderhandelen met radikalinski’s, die geef je dan onnodig een podium”, Burgemeester Bruls.

Het wordt steeds duidelijker welke internationale netwerken achter de universiteitsprotesten zitten. Academici beginnen zich voorzichtig uit te spreken tegen de terreur en intimidatie op hun universiteit.

Shadia Abu Ghazaleh (public domain)
Shadia Abu Ghazaleh (public domain)

Oud-CJO-voorzitter Ronny Naftaniel verwijt de Universiteit Leiden te meten met dubbele maten. De banden met de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem en de universiteit in Tel Aviv worden immers bevroren, terwijl de uitwisselingsverbanden met de Al-Quds Universiteit op de Westoever zonder evaluatie worden voortgezet.

Op het terrein van Al-Quds houden studenten van de Islamitische Jihad militaire marsen met replicawapens, waarbij zij een soort nazigroet uitbrengen.

Hoogleraar Maurits Berger, een arabist wiens leerstoel betaald wordt door de sultan van Oman, is ter ere van zijn zestigste verjaardag een inzamelingsactie gestart om wetenschappers en masterstudenten uit Gaza naar Leiden te halen om daar hun onderzoek voort te zetten. Zowel Leiden als Groningen verplichtten zich aan de academische wederopbouw van Gaza, zonder vragen te stellen over wat wetenschap onder Hamasbewind precies inhoudt.

Een pro-Palestinaprotest in Amsterdam vorig weekend eindigde bij een kraakpand dat uitgeroepen werd tot ‘de vrije volksuniversiteit’. Het pand werd vernoemd naar PFLP-terroriste Shadia Abu Ghazaleh*, die in 1968 zichzelf opblies toen zij voorbereidingen trof om een bom te assembleren die zij in Tel Aviv wilde plaatsen.

Bron: https://niw.nl/het-web-van-de-tentbewoners/

__
*) Er zijn twee scholen naar haar vernoemd: de Shadia Abu Ghazaleh School voor meisjes in Gaza en de Shadia Abu Ghazaleh High School voor jongens in Jabalia.

Print Friendly, PDF & Email