Website Bijbelstudie.info verhuisd naar nieuwe server

De ontwikkelingen in ‘hostingland’ staan niet stil. Ook niet voor mijn bedrijf. Veel bedrijven gaan in de verkoop, wegens teruglopende omzetten of omdat ze de noodzakelijke vernieuwingen niet meer kunnen realiseren. Er is al een paar jaar een overnamegolf gaande.

Zelf kies ik er voor om mijn bedrijf vooralsnog zeker niet in de verkoop te doen en ook niet stop te zetten. Wel blijf ik doorwerken aan vernieuwing en verbetering. Eén van die vernieuwingen is dat ik onder andere deze website heb verhuisd “naar de cloud”.

 

error-404-website

De regelmatige bezoeker heeft gemerkt dat ook ik daarbij wel eens een foutje maak. Gisteren was deze website (tijdelijk) niet bereikbaar. Even “iets vergeten” om te zetten in alle drukte. Nu is dat vervelend maar beter dat het bij een eigen site gebeurt dan bij de website van klanten of de websites van de Stg. Yarah zoals het BijbelCollege. Die is ook verhuisd namelijk. Daar lag even de focus op.

Maar, de site is sinds gisteravond weer beschikbaar 🙂

Bijbelstudie.info verhuisd naar nieuwe server

beheren webservers datacentrum
Onderhoud servers datacentrum

Wat gaat u daar van merken? Als het goed is helemaal niets. Behalve dan dat de website ca. 200 ms. sneller is. Iets waar je als mens niets van merkt, maar computers en diensten als Google wel. Voor dat soort diensten geldt: hoe sneller hoe beter.

De website staat nu “in de cloud” net als de sites van Yarah en BijbelCollege. Waardoor het e.e.a. nog sneller werkt. Alle data is overzeget en het e.e.a. staat nu in een groot datacentrum met supersnelle verbindingen. De verhuizing is verder probleemloos verlopen.

Het onderhouden en in de lucht houden van eigen hardware wordt namelijk steeds lastiger tegenwoordig. Dat is iets wat ik daarom liever bij iemand anders neerleg. In dit geval een hele grote organisatie die daarin gespecialiseerd is. Daardoor krijg je schaal- en synergie-voordelen.

Ook hoef ik dan niet meer zelf, voor een server waar slechts een paar websites op staan, software te onderhouden. Daardoor heb ik dan meer tijd voor andere zaken en minder “stress” over hardware- en software-beheer, dat is wat voor mij het belangrijkste is. Wat minder vaak naar het datacentrum.

Overigens blijven de ‘reguliere’ klanten van mijn bedrijf nog zeker wel een paar jaar op de eigen hardwarde, in Groningen, gehost. Het gaat er nu vooral om dat ik mijn eigen server, waar eigen sites en die van de Stg Yarah, een paar projecten en familie, niet meer op eigen hardware wil draaien.

De kost gaat voor de baat zegt men en dat is ook hier het geval. Het vergt secuur, en in een aantal gevallen veel, werk om alles over te zetten. Dat betekent ook dat ik de komende tijd waarschijnlijk wat minder nieuwe artikelen hier kan plaatsen.

Inmiddels is de klus nagenoeg afgerond. Soms zit het mee! 🙂

Print Friendly, PDF & Email