Water is Dodelijk!

Bijbeluitleggers kunnen het soms zo mooi brengen. Het lijkt zo wáár wat ze zeggen. On-omstotelijke waarheid. En toch, je voelt dat het niet klopt. Maar alle feiten wijzen op hun gelijk. De bijgaande illustratie laat maar weer eens zien hoe je subjectief en selectief weergegeven “feiten” tot verkeerde conclusies kunnen leiden. Water is “dodelijk”, mits je maar die feiten opsomt die dat “bewijzen” en andere feiten weglaat.

Zo is het ook met de Geestelijke waarheden; sommige zaken lijken zó waar te zijn. Omdat de belangrijkste feiten weggelaten worden. Zelf kennis van zaken hebben is daarom on-ontbeerlijk.

2 Tim 2:15 – Beijver u om uzelf welbeproefd voor God te stellen, als een arbeider die zich niet hoeft te schamen en die het Woord van de waarheid recht snijdt. Of, zoals de NBV meer verklarend het weergeeft: “Zorg dat je je niet voor je werk hoeft te schamen en verkondig regelrecht de waarheid“.

Niet je éigen waarheid, niet alleen die waarheden die je goed uitkomen maar DE Waarheid! Dan voorkomen we dat water als ‘dodelijk’ wordt geportretteerd…


Print Friendly, PDF & Email