Vijftien jaar Bijbelstudies en Artikelen

Vijftien jaar artikelen, bijbelstudies, stukjes over theologie, kerk en Evangelische beweging. Een aantal publicaties en video’s, preken (ook te downloaden in mp3 Audio-format).

Het is al weer vijftien jaar geleden dat ik begon met een bijbelschool-opleiding via Moody Bible Institute. En ik heb er toen ook een “blogje” voor gestart. Inmiddels is de opleiding via Moody al lang afgerond. Op dit moment studeer ik via Christian Leaders Institute.

Moody Bible Institute

In Nederland had je -in mijn ogen- na het verdwijnen van de ‘Brandpunt Bijbelschool’ en de Scofield Cursus van Het Morgenrood geen interessante deeltijdopleidingen meer, laat staan een mogelijkheid om thuis -in eigen tempo en wanneer het mij uitkomt- te studeren. Dus kwam ik na veel zoeken uit in de V.S., bij het Moody Bible Institute. Ze bieden nog steeds online programma’s aan maar het programma dat ik indertijd volgde helaas niet meer. Wel een vergelijkbare:

Personal Enrichment Online Moody Bible Institute

en ook een mooie Scofield-leergang. Zie deze link voor meer informatie. Het Certificaat van Moody is het énige “diploma” dat ingelijst aan de wand van mijn werkkamer hangt. Want ik heb hier vijf jaar in gestoken en denk er nog vaak met plezier aan terug, grijp nog regelmatig terug naar het materiaal, en maak nog steeds gebruik van de hiermee opgedane kennis.

Aanbod Bijbelscholen

In Nederland is nog steeds weinig aanbod, het BijbelCollege van Yarah, waar ik zelf bij betrokken ben, de trainingen van Emmaus en de ETS opleidingen. Aan de ETS hangt echter, net als bij de meeste opleidingen, wel een behoorlijk prijskaartje en het wordt op locatie gegeven.

Hoewel ik begrijp dat het maken van zo’n programma geld kost, net als salaris docenten en huur locaties, vind ik persoonlijk toch dat het te veel is voor een niet erkende opleiding. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren allerlei “bijbelscholen” ontstaan die specifiek gerelateerd zijn aan bepaalde bewegingen en opvattingen waar ik totaal niet achter sta. Ook bieden ze vaak geen volledig programma aan.

Ervaringen met studeren op afstand

studenten studeren op afstandHet doel was om te schrijven over mijn ervaringen met betrekking tot het ‘studeren op afstand’. Omdat het, om de stof die je bestudeert goed op te nemen, handig is samenvattingen te maken. En die heb ik onder andere op dit blog geplaatst. Omdat ik dacht “wellicht hebben anderen er ook iets aan”.

Dat bleek zo te zijn. Het bescheiden blogje werd een vrij druk bezochte site. En al snel schreef ik er meer stukjes op.

Al weer vijftien jaar geleden dat het begon… Voor mijn gevoel was het ‘als gisteren’ toen de doos met boeken van Moody arriveerde. En de ervaringen zijn ronduit positief. Dat zal niet voor iedereen zo uitpakken. Het moet je wel liggen om thuis te studeren. Voor mij persoonlijke is en was het een uitkomst.

Nieuwe website

Bezoekers Bijbelschool @HomeHet ‘blog’ was zodanig gegroeid en krijgt dusdanig veel bezoek, inmiddels al ruimschoots 200.000+ bezoeken, dat ik al een tijdje overwoog het te ‘migreren’ naar een eigen website, onder eigen domeinnaam. Waardoor het beter te onthouden en vinden is voor veel mensen. De oude blog blijft nog een tijd bestaan maar wordt niet meer bijgewerkt. De inhoud er van is volledig overgezet naar deze website.

Nu had ik nog een domeinnaam die ooit voor een andere site werd gebruikt. Ik had deze altijd vastgehouden en vond het wel een gepaste domeinnaam voor deze site. Het was even een klusje om alles over te zetten maar persoonlijk vind ik het de moeite waard!

Vandaar dat vanaf vandaag het blog “Bijbelschool @Home” nu te vinden is op zijn eigen domeinnaam: bijbelstudie.info.

 

 

Print Friendly, PDF & Email