Vijftien jaar Bijbelstudie.INFO (2007-2022) en Vijfhonderd artikelen!

Het blog Bijbelstudie.INFO bestaat vandaag vijftien jaar! Wat begon als een blog over mijn studie “Biblical Studies Certificate” via Moody Bible Institute op 13 december 2007 is inmiddels uitgegroeid tot een website met diverse publicaties, audio en video, en meer dan vijfhonderd artikelen over de Bijbel, Bijbelstudie, Theologie en uiteraard online studeren.

vijftien jaar bijbelstudie.info
(Image by Gerd Altmann from Pixabay)

Dat is iets om met dankbaarheid op terug te kijken. In die vijftien jaar Bijbelstudie.INFO heb ik veel mogen leren. Het blog is namelijk nog steeds veelal een weerslag van wat ik leer door (online) te studeren, gesprekken met mensen te voeren, hoor van anderen en leer vanuit Gods Woord.

Bijbelschool

Deze website was, zoals gezegd, ontstaan in 2007 als gevolg van het volgen van een Bijbelschoolopleiding via Moody Bible Institute. Om te bloggen over de studie en mijn ervaringen er mee.

Het certificaat van Moody is in 2012 behaald. In 2018 ben ik met een volgende, ‘formele’, opleiding begonnen via Christian Leaders Institute waar ik inmiddels onder andere het “Christian Leaders Award”, “Christian Ministry Certificate” behaald heb.

Alle trainingen en wat ik daar leer zijn vaak ook weer aanleiding voor artikelen op dit blog. Studeren doe ik nog steeds en zal D.V. ook nog wel lang door gaan. Via dit blog mag ik daar ook weer wat van doorgeven. Het is dus geen ‘eigen verdienste’. En al helemaal niet een site waarmee ik mijn ‘eigen kennis’ wil tentoonspreiden of verspreid!

Vijftien jaar Bijbelstudie.INFO

Het blog Bijbelstudie.info hangt nauw samen met mijn werk voor de Stichting Yarah. Maar het is er geen onderdeel van. Met de Stichting Yarah organiseerden we op meerdere plaatsen bijbelstudies en ook zijn er een aantal thema-dagen en avonden gehouden.

Dopen door onderdompeling
(Doopdienst Evangelische Bijbel Gemeente)

In de beginperiode van mijn blog begon ook de Evangelische Bijbelgemeente met samenkomen (helaas gestopt in 2016), deze gemeente ontstond uit de studie-avonden van de Stg. Yarah. Met de Stg. Yarah en de Bijbelgemeente hebben we, naast soms moeilijke zaken, ook jarenlang enorm veel zegen mogen ervaren.

Regelmatig mocht ik bijbelstudies leiden en het Woord verkondigen in de diensten. Er zijn mensen tot geloof gekomen. Mensen lieten zich dopen.

Het overlijden van één van de drijvende krachten van stg. Yarah, mijn vader, in 2021 was een verdrietige periode. Hij was een belangrijk klankbord voor mij bij het schrijven van veel publicaties. Ook al was hij door ziekte niet meer actief in het werk, hij las altijd nog wel alles en gaf dan feedback. Zijn kennen is nu echter volkomen, daar zag hij naar uit! Zijn inzicht en feedback moet ik nu al een tijdje missen. Gelukkig krijg ik wel regelmatig feedback van andere mensen uit mijn omgeving en lezers van dit blog. Dat waardeer ik zeer!

Dit blog groeide van een eenvoudig blog met “af en toe een stukje over mijn studievoortgang en de bijbel”, en een paar bezoekers per dag, uit naar een website met heel veel artikelen, publicaties, audio en video.

Ondertussen groeide het online werk van de stichting Yarah ook door. De ‘Internet Bijbel Cursus’ werd een heuse online Bijbelschool (https://bijbelcollege.nl/) en.. er wordt ook gewerkt aan een Engelstalige Bijbelschool met een uniek en (technisch) verbeterd concept. Ik hoop daar binnenkort meer informatie over te kunnen geven.

Steunen Stichting Yarah
Wilt u het werk van de Stichting Yarah steunen (dat komt niet ten goede van mij persoonlijk of dit blog want dat is privé en dat valt buiten de stichting!) kijk dan op https://www.yarah.nl/de-stichting/.

Meer dan 500.000 bezoeken

Statistieken Bijbelstudie.INFO, November 2022Inmiddels is deze website door de jaren heen, volgens de huidige statistieksoftware, meer dan een half miljoen keer(!) bezocht. In November jl. ging de teller de 500.000 voorbij (zie bijgaand screenshot).

Ik ben niet altijd heel precies met het bijhouden van de cijfertjes geweest. Het blog begon op een ‘subdomein’ en die statistieken werden eerst anders gemeten. Sinds de website op een eigen domeinnaam is te vinden zijn de bezoekersaantallen enorm gestegen, een verschijnsel dat ik vorig jaar al waarnam en zich doorzet.

Daarnaast ben ik dus wel eens van software-pakket gewijzigd. Ik vind de statisteken ook vaak niet zó belangrijk maar kijk er slechts naar als indicatie of artikelen wel- of niet gelezen worden.

Vijfhonderd artikelen!

Inmiddels staan er (meer dan) vijfhonderd artikelen op het blog. Daarnaast nog veel publicaties en downloads en groeit de audio- en videocollectie langzaam maar zeker door.

Dat komt neer op ruim dertig artikelen oftewel “blog posts” per jaar.

Meest gelezen artikelen op Bijbelstudie.info

Het allereerste artikel werd gepost op 13 december 2017. Er is één eerder gedateerd artikel maar die datering is waarschijnlijk onjuist (gedateerd op de dag van houden van de lezing).

De meest gelezen artikelen op Bijbelstudie.info zijn:

1 Wie gelooft krijgt een BMW van God
2 Wordt Frontrunners ten onrechte bekritiseerd?
3 Welvaartsevangelie Frontrunners onder de loep bij CVandaag
4 Verschillen en Overeenkomsten Christendom en Islam
5 Thierry Baudet: Christendom is een kneusjesreligie!
6 Torben Søndergaard opgepakt voor wapensmokkel. Blijft ‘wonderverhalen’ verkopen aan volgelingen
7 De Koran en het Lichaam van de Farao
8 Margaret MacDonald & John N. Darby?
9 Is de Opname van de Gemeente een Bijbelse leer?
10 Overdopen of geloofsdoop?

Enerzijds vind ik het jammer dat juist artikelen over verschijnselen als het ‘welvaartsevangelie’ het meest gelezen zijn. Persoonlijk zou ik het fijner vinden als een mooie woordverkondiging of bijbelstudie hte méést gelezen zou zijn.

Anderzijds is het een indicatie dat er in “Evangelisch Nederland”  kennelijk behoefte is aan informatie over de “wind van leer” die maar rond blijft gaan en zijn (tien)duizenden verslaat.

Bijbelstudie Theologie (profielfoto)Ik hoop dat ik D.V. nog jarenlang door mag gaan met het publiceren van artikelen, bijbelstudies en lezingen via dit blog en dat het werk via dit blog en de activiteiten van de Stg. Yarah door de Here Jezus gezegend mogen worden. Dat het een úitwerking mag hebben in de harten van de lezers en de luisteraars.

Ik ben dankbaar dat u de weg naar deze site hebt gevonden en blééf vinden. Dat mensen de artikelen delen via Social Media. Dat steeds meer mensen zijn ingeschreven op de mailinglijst. Dat ik het Evangelie mag doorgeven door deze eenvoudige website heen en dat ik via een eenvoudig blog als dit een stukje ‘werk’ in het Koninkrijk van God kan en mag doen!

ondertekening website

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email