Vervolgopleiding….

Na lang, héél lang, zoeken, vergelijken, overwegen, nadenken, financiële aspecten vergelijken en bovenal de inhoudelijke kanten van opleidingen alsmede de achtergrond van de staff, oprichters, enz. tegen elkaar afwegen is er dan eindelijk een ‘vervolgopleiding’ gevonden waarvan ik denk dat dat een -voor mij- mooie cursus is.

Nu het Certificate of Biblical Studies via Moody behaald is, werd het tijd een vervolg te gaan doen. Nouja, tijd.. ik wilde dat graag. Voor mij telt de inhoud; en niet zozeer de vraag of een cursus of opleiding door de overheid ‘geaccrediteerd’ is. Lees over dit onderwerp hier verder, voor de liefhebbers. Was ik eerder van plan via Columbia of Liberty te gaan studeren, die plannen zijn de ijskast ingegaan. Columbia is erg duur, Liberty tja, ik kreeg er maar géén goed gevoel bij. Beetje te ‘schreeuwerig’. En de achtergrond, .. Falwell. Ik had er, om het zo maar eens te zeggen ‘geen klik mee’.

Uiteindelijk kwam ik via wat omzwervingen terecht op de site van ECSMinistries. Een wereldwijde zendingsorganisatie, geassocieerd met het Emmaus Bible College, met een zeer goede reputatie en geschiedenis.

Zij bieden een ‘correspondentiecursus’ aan waarbij je diverse certificaten en diploma’s kunt behalen. Eveneens niet erkend door de overheid, maar wie de schrijvers van het lesmateriaal kent, weet genoeg over de kwaliteit! Ondermeer Dr. Ryrie – van de bekende Ryrie Study Bible. Zelf ook in het bezit en regelmatig raadpleeg ik die.

Jarenlang werd het ECS geleid door William MacDonald, bekend theoloog in de kringen van de Vergadering van Gelovigen. Ryrie, MacDonald. Meer aanbevelingen had ik niet nodig!

Via ECS zal ik het de studie voor het “Associate Diploma Biblical Studies” gaan volgen, waarbij inbegrepen het certificaat “New Testament Scholar” (je kunt namelijk zelf modules aan het verplichte basis pakket toevoegen, dus heb ik het zo samengesteld dat het NT-gedeelte er bij in zit).

De bestelling is de deur uit, ik hoop binnenkort weer een flinke doos materiaal binnen te krijgen.. En zal hier regelmatig eens wat posten afgeleid uit deze cursus uiteraard.

 

Print Friendly, PDF & Email