Toevlucht tot God. Op wie vertrouwen we? (Video)

Wie kun je vertrouwen in dit leven? Vertrouwen we op anderen? Of bouwen we op onszelf en hebben we een groot zélfvertrouwen?

Recent maakte ik een fietstochtje, zoals ik zo vaak doe, waarbij ik onder andere langs de dijk fietste die in 1953 het Friese platteland beschermde tegen de zee.

Ik heb daar een stukje gefilmd met het oog op de historische waarde, voor mij, en de plaats en het verhaal dat ik daar vertel deed mij denken aan de vraag: op wie stellen wij ons vertrouwen? Tot wie vluchten wij als mensen als het moeilijk wordt in het leven? Vertrouwen we op mensen, vertrouwen we op ons zelf? Wat zegt Gods Woord over dit onderwerp?

Een korte verkondiging of overdenking over Psalm 61:1-5.
Een psalm van David, voor de koorleider, met een snaarinstrument.

O God, luister naar mijn roepen,
sla acht op mijn gebed.
Van het einde van het land roep ik tot U,
nu mijn hart bezwijkt;
leid mij op een rots
die voor mij te hoog zou zijn.
Want U bent een toevlucht voor mij geweest,
een sterke toren tegen de vijand.
Ik zal in alle eeuwigheid in Uw tent verblijven,
mijn toevlucht zoeken in de schuilplaats onder Uw vleugels.

Daarnaast lees ik ook Psalm 146:3-4

Vertrouw niet op edelen, op het mensenkind, bij wie geen heil is.
Zijn geest gaat uit hem weg, hij keert terug tot zijn aardbodem;
op die dag vergaan zijn plannen.

In 1953 stelden mensen hun vertrouwen op andere mensen; zij die de dijken hadden aangelegd en onderhielden. Vertrouwen op mensen is nagenoeg altijd misplaatst. Ook vertrouwen op jezelf. Vertrouwen op God heeft eeuwigheidswaarde!

Abonneren op Youtube
Niet alle video’s die op het kanaal van de Stg. Yarah worden geplaatst staan op deze website. Wil je abonneren op het kanaal van de Stg. Yarah, klik dan hier. Kijk op de pagina Multimedia voor een overzicht van recente video’s.

 

Print Friendly, PDF & Email