Tim Keller – Vernieuwend Evangelist?

De laatste tijd is er in de Christelijke pers veel aandacht voor de predikant, evangelist, en succesvol auteur Tim Keller. Het Friesch Dagblad (FD) heeft zelfs een speciale website voor hem online gezet onder de titel: Tim Keller – de boodschap van een vernieuwend Evangelist. Via deze website kan men Keller’s boeken aanschaffen via het FD.

De site “Kerknieuws” (IKON) schrijft i) onder de kop: “Tim Keller als nieuwe voorbeeldtheoloog” het volgende:

“In al zijn boeken wordt het inmiddels duidelijk: Keller probeert een betere wereld te creëren. Hij wil onder christenen de vaardigheden, die daar voor nodig zijn, stimuleren. Dat doet hij in vlotte taal en met verschillende, levendige voorbeelden. Zijn boeken zijn daarom prettig om te lezen en zetten je aan het denken, zelfs als je de opvattingen van Keller niet allemaal deelt”.

Maar wie is Tim Keller en, wat leert hij eigenlijk over Gods Woord? Tijdens wat zoeken op internet stuitten we op vreemde, opmerkelijke, gedachten van Keller zelf – vooral over de Schepping. Keller, die als ‘orthodox’ wordt beschouwd, blijkt helemaal niet zo ‘orthodox’ te zijn, integendeel..

> Lees verder (PDF-bestand)

Print Friendly, PDF & Email