Thierry Baudet: Christendom is een kneusjesreligie!

Thierry Baudet: Christendom is een kneusjesreligie!Thierry Baudet heeft de laatste tijd veel stof doen opwaaien. Zo claimde Theirry Baudet dat we door reptielen worden geregeerd en een complotdenker te zijn. En volgens Thierry Baudet is Christendom een kneusjesreligie.

“Ik ben een complotdenker. Ik geloof erin dat we worden geregeerd door een wereldwijd complot van kwade reptielen.” [..] Het interview suggereert dat Baudet ontdekt heeft dat Nederlanders klaar zijn om hun verbeelding écht te gaan gebruiken, anders dan zijn collega’s op het Binnenhof. (NRC).

De ‘reptilians’ opvatting is afkomstig van David Icke. Een bekende anti-semiet en holocaust ontkenner.

Natuurlijk heeft Thierry Baudet snel ontkent dat hij Icke kende of hem na wilde spreken. En dat hij de ‘reptielen’-regering overdrachtelijk bedoelde. Maar het is iedereen inmiddels wel duidelijk waar deze man de mosterd haalt.

Christendom is een kneusjesreligie

Sommige orthodoxe christenen, vooral in orthodox reformatorische hoek en sommige evangelicalen, lopen nogal weg met het Forum voor Democratie. De FvD heeft lang de schijn kunnen ophouden dat ze iets met christendom zouden hebben, het zogenaamde ‘cultuurchristendom‘.


(Videosnippets op basis van citaatrecht)

Wat Thierry Baudet echter ook heeft gezegd in het interview is dat Christendom een religie is voor kneusjes, zie de video hierboven, een religie voor losers, een “kneusjes ideologie”. Daarnaast liet Thierry Baudet weten zichzelf vooral als een heiden te zien.

Het is duidelijk dat Thierry Baudet steeds meer afstand neemt van de ‘gewone man’, en steeds meer los van de realiteit lijkt te komen te staan,  maar ook overduidelijk dat hij met deze uitspraken zijn ware gezicht laat zien aangaande het Christelijke geloof. Persoonlijk heb ik altijd een afkeer van de man zijn gedachtengoed gehad.

Veel broeders en zusters konden zich in de opvattingen van het Forum voor Democratie wel vinden. Dit laat zien wat er wérkelijk leeft in deze partij. De FvD en haar leider zijn anti-christelijk, anti-semitisch en volgen gevaarlijke complottheorieën na (en verspreiden die actief).

 

Print Friendly, PDF & Email