The Word (Bijbel programma voor Windows)

The WordTHE WORD – GRATIS EN UITGEBREID BIJBELPROGRAMMA

Al jarenlang is ‘The Word’ een relatief onbekend Bijbelprogramma. Ooit was het een vaste compaan op mijn computer, in het Windows95 tijdperk. Het was gemaakt, voorzover ik weet, door een Griekse programmeur die het gratis beschikbaar stelde onder het motto: “Gij hebt het om niet ontvangen, geeft het om niet” (Mattheüs 11:17). Dit is het motto dat de Stg. Yarah (waaronder het BijbelCollege opereert) ook al ruim 22 jaar heeft.

NBG wijzigt beleid

Door de beleidswijziging van het NBG zijn veel mensen nu verstoken van een snel toegankelijk platform waar de Bijbel in, ondermeer, het Nederlands beschikbaar is. Daarnaast is het natuurlijk zo dat je niet altijd online kunt zijn. Soms wil je op je laptop of desktop-pc ook méér tools “bij de hand hebben”. En daar komt de hedendaagse versie van The Word goed van pas!

The Word

The Word is een gratis Bijbelprogramma met een enorme lijst aan vertalingen, commentaren en boeken. Daarnaast is een grondtekst beschikbaar en tevens de bekende Strongscoderingen. Als extra zijn er ook modules door anderen ontwikkeld beschikbaar zoals de Bijbel (StatenVertaling) met kanttekeningen.

Het programma kan worden gedownload via http://www.theword.net/

Andere programma’s?

Natuurlijk zijn er zéér veel Bijbelprogramma’s beschikbaar. En iedereen heeft z’n eigen favoriete versie. En ook zijn er zeer veel online programma’s beschikbaar. Wat ik vooral waardeer in The Word is dat ze het principe van Matt. 11:17 trouw zijn gebleven. Naast natuurlijk de enorme, maar dan ook echt enórme, hoeveelheid bijbels, boeken, enz., enz. die er in zitten en/of beschikbaar zijn.

Het aantal gratis alternatieven is helaas niet meer zo groot als 10 tot 20 jaar gelden. Ook hier heeft het “idealisme” plaats moeten maken voor “de schoorsteen moet ook roken”. Een goed alternatief voor The Word is echter het programma E-Sword. Daarnaast zijn er veel (betaalde) alternatieven beschikbaar.

E-sword kunt u downloaden via: http://www.e-sword.net/

Eenvoudig maar krachtig: Unbound Bible Tools

Tot slot is er nog de ‘Unbound Bible Tool’ van Vladimir Rybant. Hij maakt gebruik van de vertalingen welke via het Unbound Bible project worden aangeboden (welke Stg. Yarah ook gebruikt voor haar binnenkort online te brengen Bijbelprogramma) en heeft er een super eenvoudige, maar krachtige, Bijbeltool omheen gemaakt.

De Unbound Bible Tool is te vinden via: https://unboundbible.net/

Print Friendly, PDF & Email