Studie-update!

Plannen zijn er altijd genoeg, maar tijd is soms wel erg schaars. En dan gebeuren er de onverwachte dingen. Door omstandigheden (verhuizing, overname van een ander bedrijf* naast mijn eigen bedrijf) en nog andere persoonlijke omstandigheden liep de studie het afgelopen jaar niet helemaal volgens planning.

Door alle genoemde situaties moest ik vorig jaar de studie maandenlang stopzetten en kwam de planning danig in de war. De vertraging was zelfs dusdanig dat ik de hele “Old Testament Survey” opnieuw moest toetsen 🙁 Maar na flink doorzetten heb ik de afgelopen maanden zowel de modules voor het Oude Testament als Nieuwe Testament afgerond.

Dit is wel de kracht van het CLI-systeem. Je kunt zaken in je eigen tempo doen, en soms ook tijdelijk even ‘pauzeren’ om daarna weer verder te gaan. Mijn pauze had even iets te lang geduurd maar de schade was te overzien.. Alles wat je al hebt gehaald, qua afgeronde onderdelen, blijft gewoon staan.

Awards

Bij Christian Leaders Institute krijg je regelmatig een ‘award’ als je weer een (paar) modules hebt afgerond. Zo kreeg ik vandaag een mailtje dat ik nu de “Apprentice Bible Award” toegekend had gekregen.

Op dit moment sta ik op 17 ‘credits’ (studiepunten). Mijn doel voor vorig jaar moest ik noodgedwongen bijstellen en ik hoop dus dit jaar de “Bible Study Leader Award” te behalen. In theorie mogelijk, maar je weet nooit wat de dag van morgen brengt.

GPA

Mijn gemiddelde GPA is op dit moment 3.98. Volgens de Wikipedia-tabel een ‘gewogen gemiddelde’ van 7.98. Daar ben ik zeer tevreden mee!

Year Semester CE Grade
Course ( * Transfer )
2020 1st 3 A
New Testament Survey
2019 3rd 3 A
Old Testament Survey
2018 3rd 3 A
Christian Basics
2018 3rd 4 A
Ministry 101
2018 3rd 3 A
Christian Leaders Connections
2018 3rd 0 A
CLI Admissions
2018 3rd 1 A-
Getting Started: Scholar Orientation

De “awards” hecht ik wat minder waarde aan dan aan bovenstaande lijstje. Want dat zegt natuurlijk veel meer; het laat zien wat er inmiddels allemaal behandeld is.

Mooi is ook dat je tegenwoordig een “transcript” kunt downloaden met alle resultaten. Zeker omdat CLI druk bezig is om overheidserkenning te krijgen. Dat betekent dat je het transcript, als je het college-programma volgt, kunt gebruiken voor andere opleidings-instituten.

Nieuwe inzichten

Het Oude- en Nieuwe Testament (opnieuw) bestuderen heeft overigens wel geleid tot nieuwe artikelen op dit blog en ook een aantal ‘nieuwe inzichten’ in bepaalde thema’s. Dat was ook één van de redenen voor mij om te studeren via CLI, dat van oorsprong een wat ‘reformatorische’ kleuring heeft. Want het is, mijns inziens, niet goed om altijd alleen maar in je eigen kring bezig te zijn, soms is het heel goed en verfrissend ook eens “over de schutting” te kijken om zo te leren van anderen!

Lange termijn plannen…

Op de wat langere termijn wil ik toch het officiële “College” programma gaan doen. Zodra ik in het “ministry” programma ca. 30 studiepunten** heb behaald ga ik mij daar voor inschrijven.

Enfin — voorlopig ben ik nog lang niet uitgestudeerd bij het CLI!

__
* wegens plotseling overlijden van de eigenaar
** die moet je in het college programma binnen een bepaalde tijd halen, en dus kies ik er voor om die vooraf te behalen zodat er geen tijdsdruk ontstaat.