NT met Strongs

nt-svv-strongs_coverEén van de mooiste hulpmiddelen bij de studie van Gods Woord zijn de zogenaamde Strongs-coderingen.

Ik heb al eens een Strongs Concordance aangeschaft (Engels) voor belachelijk weinig geld. In tegenstelling namelijk tot wat de KJV-only beweging beweert is het wel degelijk noodzakelijk om, bij de studie van Gods Woord, op de één of andere manier toegang tot de “grondteksten” te krijgen. Zij zijn van mening dat de SV/KJV-vertaling alléén voldoende is omdat die zo “perfect” is dat je het Grieks er mee zou moeten corrigeren.. maar dat soort gedachten deel ik niet.

Aangezien ik echter niet de tijd, energie en taalknobbel heb om Grieks te leren is de Strongs-codering en de bijbehorende lexicons en concordantie voor mij, als “amateur” de perfecte oplossing.

Vaak gebruik ik ook de uitstekende tools op de website van Bible.org. Maar dat heeft ook een beperking: je moet er voor achter de PC of laptop zitten. Nu breng ik daar veel uurtjes, te veel soms, achter door. Echter, ik vind het altijd prettiger om bij studie ‘van papier’ te lezen.

Een paar dagen geleden zat ik eens op www.bol.com te browsen, en zag deze uitgave van het NT mét strongs. Van de site van Bol.com:

Dit Nieuwe Testament van de Statenvertaling bevat Strong-coderingen en VTM-coderingen. Deze coderingen maken het voor iedereen mogelijk uitgebreidere studie te doen naar de brontekst van de Bijbel. Gelijkluidende bijbelgedeelten en losse woorden kunnen op een dieper niveau vergeleken worden, zonder dat kennis van het Grieks is vereist. De Strong-coderingen leiden tot de mogelijke vertalingen van de woorden, de VTM-coderingen (voicetence- mood) tot de vervoeging van de werkwoorden.

Nieuw kost deze uitgave zo’n € 35,– maar hij was ook gebruikt beschikbaar “bijna nieuw” voor bijna € 16,00. Dus heb ik de gebruikte genomen. Let wel op! Alleen deze Bijbel is niet voldoende, er moet ook een bijbehorende lexicon meebesteld worden (helaas niet in één band dus, althans, niet gebruikt).

Update [31/10/09]
Helaas was de 2e hands uitverkocht. De communicatie hierover met de 2e hands verkoper verliep niet zo gladjes; er werd in eerste instantie niet gecommuniceerd en wel geld afgeschreven. Pas toen ik navraag deed kreeg ik te horen dat de bijbel was uitverkocht. Nu heb ik wel de lexicon ontvangen en géén studiebijbel.. dan maar een nieuwe bestellen, er zit niets anders op. Overigens was de afhandeling van Bol.com perfect, ik kreeg per omgaande het geld terug na m’n melding hierover.

Print Friendly, PDF & Email