ReAwaken America “QAnon, Pro-Trump, christelijk-nationalistische roadshow”

Bondgenoten van Trump leiden een Christelijk-nationalistische roadshow waar samenzweringstheorieën van QAnon en “duistere profetieën” samenkomen “om links te bestrijden en Amerika te redden”.

Religieuze Nationalistische Roadshow

Een schokkende video die het ware gezicht toont van sommige evangelicale en orthodox-christelijke ‘leiders’  in de Verenigde Staten.

Een religieuze boodschap vermengd met samenzweringstheorieën uit de koker van QAnon, christelijk-nationalisme, haat tegen transgenders, corona-ontkenning, ontkenning dat Biden de verkiezingen heeft gewonnen en uiteraard is Trump de beste leider die men zich maar kan wensen.

Religieus rechts in Amerika is totaal verworden, een regelrechte aanfluiting voor het Evangelie!

Opmerkelijk genoeg betalen bezoekers om de nationalistische roadshow te bezoeken soms grof geld voor de toegang. Kaartjes van $500 dollar voor een VIP ticket bijvoorbeeld.

Ook is er de nodige ronduit dubieze handel te koop: dekentjes die je tegen radioactieve straling beschermen, vitamines die je immuniteit een boost geven, ingezegende olie tot aan glittertasjes voor de dames in de vorm van een revolver.

Aan dat alles wordt dan de naam van de Here Jezus verbonden,…! De tourorganisatie en aanhangers maken duidelijk te geloven dat niet alleen Trump hun president is maar ‘door God aangesteld is’ als president.

Bijbel Bible Worship Aanbidding Opwekking
Image by J F from Pixabay

ReAwaken America

De ReAwaken America-tour werd gestart door Clay Clark, een businesscoach, ondernemer en voormalig burgemeesterskandidaat in Tulsa, Oklahoma. De naam ReAwaken America is gestolen van “The Great Awakening”, de opwekkingsbeweging in Amerika.

In augustus 2020 startte Clark een rechtszaak tegen de stad Tulsa vanwege het “maskermandaat” om de verspreiding van COVID-19 te helpen voorkomen. Men beweerde dat het dragen van mondkapjes zuurstofgebrek veroorzaakte, wat leidde tot “migrainehoofdpijn, kortademigheid en duizeligheid”. De rechtszaak werd in maart 2021 ingetrokken.

Clark heeft publiekelijk zijn geloof in covid-19-complottheorieën omarmd. Toen hij sprak tijdens de betoging van 5 januari 2021 op Freedom Plaza in Washington D.C. ter ondersteuning van het protest van Donald Trump tegen de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020, vertelde Clark de aanwezigen dat de coronaviruspandemie een hoax was en gaf hij hen de opdracht om “naar de persoon naast je te gaan en geef ze een knuffel, iemand die je niet kent. Ga iemand knuffelen. Ga je gang en verspreid het, massaverspreider. Het is een massaverspreidende gebeurtenis!” (Wikipedia).

Print Friendly, PDF & Email