Rachab en de Genade van God

Rachab en de Genade van God
(Afb. Wikimedia)

Genade van God – dat is wat we als gelovigen allemaal hebben ontvangen. Rachab is één van de meest aansprekende voorbeelden van genade van God uit het Oude Testament.

Wie kent niet het verhaal van de verspieders die door de, in de ogen van de mensen en zéker in de ogen van veel gelovige mensen, “verwerpelijke” Rachab werden geholpen en daardoor genade vond door haar geloof in God?

Bij het plaatsen van de audio-opnames van bijbelstudies zag ik dat ik in de serie over Christelijk Leven verwees naar een andere bijbelstudie onder de titel “Rachab en de Genade van God”. Die studie staat al geruime tijd niet meer online en ik vond de Bijbelstudie terug in mijn archief.

Deze geschiedenis is één van de meest duidelijke verhalen omtrent het principe van Gods genade. In Genade neemt God mensen die door hun omgeving als “slechte mensen” of “verliezers” worden gezien en maakt hen tot overwinnaars.

In eerste instantie moest Rachab genoegen nemen met een plaats buiten de legerplaats van Israël en werd niet opgenomen in het volk. Integendeel. Wat buiten de legerplaats was, was onrein immers?

Genade van God

Maar de genade van God is groot. Enórm groot. Véél groter dan de genade van mensen! God leert ons door de geschiedenis van Rachab een hele belangrijke les over Genade.

» Lees verder (PDF)

Print Friendly, PDF & Email