Postuum album Songwriter van Johnny Cash getuigt: “the King will come”

Recent is eerder niet uitgebracht materiaal van country-legende Johnny Cash alsnog gepubliceerd. Het nieuwe album, onder de titel “Songwriter” bevat elf liedjes geschreven door Johnny Cash en opgenomen in 1993. Van deze 11 waren er 9 nooit eerder uitgebracht.

Inmiddels heb ik de CD al een paar dagen in huis. En ik was niet teleurgesteld, integendeel! De twee eerder al uitgebrachte tracks waren andere uitvoeringen van liedjes waar je op dit album het origineel van hoort.

Johnny Cash Songwriter - The King Will Come
Johnny Cash – Songwriter. Postuum album.

Hello Out There

Het eerste nummer dat werd gepubliceerd (single) via ondermeer YouTube en veel streamingplatformen is een track onder de titel “Hello Out There”.

Een lied dat een sombere blik op deze wereld en de stand van zaken lijkt te geven. Muziekkrant Oor schrijft er over: “In de stemmige plaatopener Hello Out There uit Cash zijn zorgen over milieuvervuiling (‘This is planet earth calling, our net worth is falling’).”.

De recensie van Oor is informatief over de achtergrond van het album, dus voor wie daar meer over wil weten, klik hier. Maar voor wat betreft het duiden van dit liedje zit de recensent er volledig naast (zie deel van de songtekst, onder de video).

The King Will Come…
Opeens neemt het lied “Hello Out There” namelijk een wending en zingt Johnny Cash van zijn hoop en verwachting: de Here Jezus. Niet voor het eerst uiteraard, want Johnny Cash was een wedergeboren christen en maakte daar nooit een geheim van.

Of het de recensent van Oor en andere journalisten ontgaat of ze “het niet willen horen” weet ik niet, maar het thema van dit liedje is zeker niet milieuvervuiling! Integendeel. Het nummer schetst de situatie waarin, ook in 1993 al, de wereld zich bevind en de hoop die wij hebben: Christus. De komst van de Morgenster, de Here Jezus, en de vestiging van het Duizendjarig Rijk, waarin Hij zal regeren.

Onderstaand kun je de video bekijken, waar overigens Cash’ kleindochter de hoofdrol in speelt.

Hello out there
You’ll see a morning star
Gaining, ..
And the alpha and the omega will be Reigning
And the diе is cast, And the lines are drawn
And thе time is soon to be
When the angels sound their seven trumpets
Across the land and the sea
And the King will come and reign a thousand years
And restore His earthly realm
And there will be no night for He will be our light
Throughout eternity with Him

Het album Songwriter van Johnny Cash is onder andere via bol.com verkrijgbaar. Of te beluisteren via ondermeer Spotify via deze link. Een album dat, mijns inziens, in de collectie van geen enkele country-liefhebber mag ontbreken!

Print Friendly, PDF & Email