Ontwikkeling van deze blog

En meer nieuws..

Deze “blog” begon ik om uit- en over mijn studie te vertellen. De laatste tijd is daar niet zo gek veel over geschreven – althans, zo lijkt het. Sommige studies die hier zijn verschenen, bijvoorbeeld over de 1e Petrus-brief, zijn namelijk wel degelijk een rechtstreeks resultaat er van.

De serie/rubriek over het Oude Testament bevat vaak samenvattingen, soms met wat extra informatie, uit “de boekjes”. Maar het gedeelte over het Nieuwe Testament is behoorlijk diverser geworden dan ik in eerste aanleg had gedacht. Daarnaast is de rubriek Preken behoorlijk gegroeid.. Morgen verschijnt er D.V. weer een nieuwe preek online.

Met de studie gaat het z’n gangetje; in de vakantie heb ik (eindelijk) weer tijd gehad om examens te maken die ik dit weekend ga insturen. Nog 4 examens staan open, en nog een aantal onderdelen. Als alles mee zit heb ik dit jaar de volledige cursus afgerond. Tijd is één van de grootste problemen op dit moment. M’n gezin heeft uiteraard aandacht nodig, het werk (loondienst & bedrijf) vraagt aandacht, en daarnaast zijn we bezig om het werk van “Bijbel Aktueel” beter te structureren (financieel, juridisch). Daarvoor is een stichting in oprichting.

Scofield Bijbel College

Daarnaast zijn er, positieve en interessante, ontwikkelingen rondom het Scofield Bijbel College. Er wordt druk gewerkt aan een een ‘test-systeem’ waardoor bezoekers van de site niet alleen de aanwezige lessen kunnen opslaan of online lezen en, eventueel, hergebruiken voor ondermeer een huiskring of iets dergelijks maar ook de opgedane kennis online, via de website, kunnen testen. Iedereen die op alle testen gemiddeld 70% of beter scoort kan daarna tegen een kleine onkosten-vergoeding een “Certificaat Bijbelse Studies” aanvragen.

Het “Scofield Bijbel College” is, voorzover mij bekend, de eerste online bijbelopleiding die zoiets beschikbaar gaat stellen. Er zijn meer online c.q. correspondentie cursussen, maar daar moet je ofwel ontzettend veel geld voor betalen ofwel cursusdagen e.d. voor volgen. In de VS is er het e.e.a. beschikbaar op dit gebied, maar ook daar is het vaak van hetzelfde laken een pak: duizenden dollars neertellen, voor een niet erkend certificaat of diploma!

Via deze site zal het straks dus mogelijk zijn alles online, helemaal in je eigen tempo en op het moment dat het je uitkomt, tegen de meest minimale kosten –en als je geen certificaat wilt zelfs helemaal gratis– te volgen en dus, uiteindelijk, zelfs een bewijs –in de vorm van een eenvoudig certificaat– te krijgen van deelname “met goed gevolg”.

Een belangrijke reden om dit systeem zo op te zetten is gelegen in het feit dat dit in Nederland niet bestaat en door m’n eigen ervaringen tot nu toe met het ‘online leren’. Moody heeft een hele goed cursus, maar helaas is het weinig interactief en maakt men maar weinig gebruik van de mogelijkheden van Internet. Daarom zijn de kosten, hoewel niet extreem hoog, toch te hoog. En, belangrijker, het is in het Engels. Het is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd om een ‘bijbelcursus’ of opleiding in het Engels te doen. Met het Scofield Bijbel College vullen we daarom mijns inziens op deze manier een leemte in het Bijbelonderwijs.

Print Friendly, PDF & Email