Noodhulp Christenen aardbevingsramp in Turkije en Syrië

De aardbevingsramp in Turkije en Syrië beheerst het nieuws, en terecht. Bij de ramp zijn tienduizenden mensen omgekomen en de verwachting is dat er uiteindelijk meer dan zestigduizend slachtoffers te betreuren zijn.

noodhulp christenen turkije en syrie

“De Verenigde Naties waarschuwen dat ten minste 870.000 mensen in Turkije en Syrië dringend warme maaltijden nodig hebben. Alleen al in Syrië zijn mogelijk 5,3 miljoen mensen dakloos geworden door de ramp.” (Metro).

In Turkije en Syrië behoren veel christenen tot de slachtoffers. Kerken zijn verwoest. Christenen in Turkije proberen te helpen waar ze kunnen. Vanuit de hele wereld komt noodhulp.

Noodhulp Christenen

Als we denken aan hulp verlenen dan heeft ieder mens hulp nodig. Christen, Moslim of wie dan ook maar. Omdat niet alle organisaties even betrouwbaar zijn en er vaak veel geld aan de strijkstok blijft hangen is hulp via Christelijke organisaties als Open Doors een goed alternatief.

Wil en kun je een paar euro missen voor de noodhulp en opvang van broeders en zusters in Turkije en Syrië, doneer dan via Open Doors via https://www.opendoors.nl/doe-mee/geef/aardbevingnoodhulp/

Print Friendly, PDF & Email