Karl Barth (Theopedia)

Op zoek naar wat informatie over Evangelische Dogmatiek stuitte ik op Karl Barth. Nu kende ik de naam nog van “vroeger” en ik kon mij niet herinneren dat hij ooit een Evangelisch voorman was. Even verder zoekend op google stuitte ik op Theopedia, waar ik een artikel over Karl Barth vond.

APOLOGETIEK
Wat mij opviel in het artikel was het feit dat Karl Barth de noodzaak van Apologetiek ontkende, de “verdediging van het geloof”. Apart. Van Barth had ik dat niet verwacht; integendeel. Apologetiek is namelijks een Bijbels verantwoorde, zelfs noodzakelijke, bezigheid. Maar daarmee laat Barth wel een ‘evangelicaal’ trekje zien. Veel Evangelische gelovigen vinden namelijk Apologetiek ook helemaal niet nodig.

Meer over dit onderwerp en de noodzakelijkheid er van kun je hier lezen (PDF).

M’n interesse in Barth was snel weg, niet alleen vanwege bovenstaande; maar wel een mooie site gevonden door deze kleine zoektocht: http://www.theopedia.com/

Print Friendly, PDF & Email