Jona, de Walvis, de leraar en het meisje

walvis-jona-meisje-leraar

Het verhaal van Jona, de Walvis, de leraar en het meisje. Kan een walvis een mens inslikken?

Een klein meisje was met haar leraar in gesprek over walvissen. De leraar zei gaande het gesprek dat het fysiek onmogelijk was, “zoals de mythes willen”, dat een walvis een mens kon doorslikken. “Want”, zo zei de leraar, “ook al is het een enorm groot dier, het heeft maar een heel klein keelgat. Daar past geen mens doorheen”.

Het meisje antwoorde “Maar Jona was wel door een walvis ingeslikt hoor, en was drie dagen en nachten in de buik van de walvis!”. Waarop de leraar, lichtelijk geïrriteerd, antwoorde dat dat volstrekt onmogelijk was want een mens past immers niet door het keelgat?

Toen zei het meisje: “Nou, als ik later in de hemel ben vraag ik het dan wel aan Jona hoe dit precies gegaan is!”. De leraar vroeg: “En wat als Jona dan naar de hel is gegaan!?”. Waarop het meisje antwoorde: “Dan vraagt U het hem toch?”.

__
Ps. dat walvissen wel degelijk mensen “inslikken” is geen onbekend fenomeen. Of de vis die Jona had ingeslikt een walvis was, vertelt het bijbelverhaal niet. De Bijbel leert eenvoudigweg dat God “een grote vis” hem liet inslikken.

(bron: Facebook)