Het is bijna zover..

Toch best wel een beetje rommelig bezig geweest met m’n studie… nog één maand te gaan; nog 4 (vierdelige) examens, waarvoor nog 2 textbooks te lezen, .. en één zojuist in de mail gegaan voor correctie. Moet lukken, moet lukken.. Enfin, alles staat weer op een rijtje, is georganiseerd en gepland.

Thuis studeren is leuk, want je hebt immers de tijd aan jezelf. Maar het heeft ook één groot nadeel: niemand die je vertelt wanneer je iets moet doen.. en dat was voor mij vroeger altijd al een noodzakelijk kwaad. Zelf plannen blijft lastig vooral als er een paar boeken tussen zitten over onderwerpen die mij minder interesseren. En dat heb je bij elke studie. Enfin, we gaan er voor. Op 30 juni a.s. moet ik alles ingeleverd hebben. En anders ben ik óf gezakt (!) óf moet ik nog even nogmaals het volledige cursusgeld betalen. En dat was ik niet van plan.

De studie was officieel begonnen op 28 November 2007 (moment van inschrijving). Maar de boeken arriveerden pas op 13 December. Alles bij elkaar een traject van 4,5 jaar. Het was ook het moment waarop ik dit blog begon ongeveer. Maar het –hopelijk– behalen van het BSC is niet het einde van deze site als het aan mij ligt. Want in de tussentijd is het uitgegroeid tot een site die over veel meer gaat dan m’n studie. Wel is er veel ‘afgeleid’ materiaal ontstaan in de loop der jaren, zoals de studieserie over Petrus en de serie over Paulus (“tussen de gevangenschappen”).

Soms waren een paar zinnen in een textbook voor mij aanleiding namelijk om ‘verder te spitten’. Zo heb ik veel méér uit deze serie gehaald dan wanneer ik alleen de boeken had gelezen en de toetsen had gemaakt (in dat geval had ik met een beetje doorzetten het gewoon binnen 2 jaar kunnen doen).

En dat is, zo merk ik, het mooie van een thuisstudie, … je kunt (mits je daar voldoende tijd voor krijgt en hebt) jezelf verdiepen. En véél meer uit zo’n studieserie halen dan je ooit voor mogelijk hield.

SPIN OFF
Eén van de spin-off’s is het eerste online Bijbel College van Nederland, en ook nog eens een gratis Bijbelschool! Helaas zitten we daar nog met examens die niet af zijn, maar ook dat begint ergens op te lijken. De techniek is (weer) up-and-running in elk geval.

En zo heeft deze studieserie voor mij persoonlijk, en –naar ik hoop– voor veel anderen, veel vrucht afgeworpen. Alle reden om dankbaar voor te zijn.

En nu snel de studie afmaken 🙂

Print Friendly, PDF & Email