Door de ogen van Marcus – Het Evangelie van Marcus

Evangelie van Marcus Door de ogen van MarcusWie was Jezus van Nazareth? Wat is het verhaal rondom en van deze man, die tweeduizend jaar geleden leefde en van blijvende invloed op de geschiedenis van deze wereld is geweest? Het Evangelie van Marcus wordt in deze uitgebreide beschrijving doorgenomen met de lezer en werpt een licht op Jezus’ leven en werk door de ogen van een getuige.

Van zijn leven zijn meerdere verslagen beschikbaar, waarvan het oudste het “Evangelie van Marcus” is. In deze studie, een weerslag van een groot aantal lezingen/studie-avonden, wordt dit Evangelie van Marcus bestudeerd om zo een beter zicht te krijgen op de bijzondere man waarover dit Evangelie spreekt. We zien Jezus, door de ogen van één van zijn tijdgenoten en assistent en schrijver van Petrus – de Apostel die de leider van de jonge Christelijke kerk werd.

Deze uitgave mag vrij worden gekopieerd of geprint en (gratis) worden doorgegeven aan anderen (uw bijbelkring, leestafel van uw kerk, vrienden, familie..).

Gratis Download
Oorspronkelijk gepubliceerd via deze website in 2012 is deze uitgave nu ook gratis te downloaden. Maar ook nog steeds in druk te bestellen via de website van LuLu. De gedrukte versie is uiteraard veel mooier dan zelf printen én u steunt er het werk van de Stg. Yarah mee.

Bestel de gedrukte versie (€ 9,95, lulu.com, A4, ringband, 106 pagina’s)
> Download de Gratis PDF-versie (a4, 106 pagina’s, PDF formaat)

Een uitgave (c) 2012 van de Stg Bijbels & Theologisch Onderwijs ‘Yarah’.

 

(laatste update November 2021)

Print Friendly, PDF & Email