Het Corona-kritische Christenen Collectief

Naast het Artsen Covid Collectief en diverse andere actiegroepen is er sinds kort ook het Christenen Collectief. Een groep van Christenen die zich verzet tegen de maatregelen die de overheid neemt om de corona-pandemie onder controle te houden.

corona pandemie waar is godOnder andere het Reformatorisch Dagblad, CIP en het Nederlands Dagblad hebben er aandacht aan besteed.

Vals Getuigenis
Bert Runhaar, oud-internist uit Hardenberg, onderzocht de informatie die het Christenen Collectief geeft via hun website. Hij schrijft in het Nederlands Dagblad onder andere dat voor dat verzet tegen de maatregelen op de website diverse redenen genoemd worden zoals:

  • Vaccinatie is minder effectief dan de overheid beweert.
  • Werkzame geneesmiddelen tegen COVID-19 worden verboden.
  • Bij jongeren is het risico van inenting groter dan het risico van de ziekte zelf.
  • Jongeren worden door de overheid daarover misleid.
  • Vaccinatie zelf heeft veel schadelijke bijwerkingen.

En zijn conclusie is:

Geen van de bovenstaande (ernstige) beschuldigingen wordt bewezen. Het gebod ‘Leg over een ander geen vals getuigenis af’ is voor alle mensen cruciaal. Als zware beschuldigingen worden geuit richting de overheid, zonder dat dit met feiten wordt onderbouwd, is dat stemmingmakerij.

De argumentent die genoemd worden hebben weinig met Christenen te maken. Het zijn de bekende argumenten die we ook horen uit de seculiere ‘verzetsgroepen’. En ze zijn inderdaad domweg onjuist.

In het artikel in het Reformatorisch Dagblad lezen we:

In Nederland mobiliseren christenen zich op de website Wakkere kerk. Men zoekt „gelijkgezinde christenen”, die zich niet kunnen vinden in de overheidsmaatregelen rondom Covid-19. „Ontdek mensen bij jou in de buurt, die net als jij, alert zijn op het wereldgebeuren. Op de uitrol van agenda 2030 en de Great Reset, waardoor uitsluiting van bepaalde voorzieningen steeds meer realiteit wordt.

We zien hier het resultaat van (Christelijke) samenzweringstheorieën, waar ik hier al eerder over schreef. Wat ik vooral gevaarlijk vind zijn claims als zouden werkzame geneesmiddelen worden verboden. Dit is niet het geval en is nimmer het geval geweest. Ook de verwijzingen naar de “great reset” en de “agenda 2030” komen uit de koker van aanhangers van samenzweringstheorieën. Regelrechte desinformatie.

The Great Reset
Klaus Schwab presenteerde in juni 2020 zijn voorstel om de COVID-19-pandemie aan te grijpen voor een hervorming van de wereldeconomie. Dit zou volgens Schwab hoogstnoodzakelijk zijn. Men draait dit om en zegt dat Schwab en het World Economic Forum de pandemie gepland hebben en noemen het dan ook steevast een plandemie.

De Great Reset zou een hervorming van ‘de elite’ zijn, die van plan is de financiële wereld te hervormen ten koste van de minder bevoordeelden.  Regelrechte nonsens. Alsof Schwab c.s. die macht zouden hebben?

Gek genoeg heeft men het steeds over Schwab en “zijn” WEF. Maar ook Prins Charles is er bij betrokken, een bekend voorvechter van milieumaatregelen en verduurzaming. Wat Prins Charles en Schwab presenteerden was niet meer dan een idee over “hoe straks verder”. Daar kun je het mee eens zijn, of niet. Maar om nu te gaan claimen dat het WEF de wereld naar zijn hand gaat zetten?

Het volledige boek is hier gratis te lezen. Ik maak mij sterk dat mensen die deze uitspraken en beweringen doen het boek nog nooit gelezen hebben. Laat staan dat ze begrijpen wat het idee er achter is.

Dat het ook niet zomaar gebeurt wat voorgesteld werd in het boek blijkt wanneer we lezen dat mensen “terug naar het oude”  gaan zodra het kon. De wegen staan weer vol met files en we werken alweer op kantoren en in fabrieken.. Het is zelfs ‘erger dan ooit’ schrijven de kranten.

Dat er iets moet veranderen in de maatschappij om te voorkomen dat we over een aantal jaren wéér een pandemie of wereldwijde financiële crisis hebben, dat er iets moet gebeuren aan de gigantische milieuproblemen.. daar ben ik zelf wél van overtuigd. Hoe we dat moeten doen weet ik niet. Daarvoor hebben we wetenschappers, financieel specialisten en andere deskundigen.

Wat wel kan is dat dit soort plannen een opmaat zijn naar een ‘sterke man’ die een ‘totaaloplossing’ gaat bieden aan de mensen. En we moeten daarom ook de ontwikkelingen volgen. Maar anderzijds moeten we dus ook niet zomaar allerlei beschuldigingen uiten en zéker niet putten uit bronnen die allerlei desinformatie verspreiden. Of ze zichzelf nu ‘christelijk’ noemen of niet. Het blijft desinformatie. Het blijven leugens.

Geneesmiddelen?
Leugens over bijvoorbeeld het verbod op medicijnen tegen corona. De middelen waar men veelal op doelt werken niet, integendeel. Zie mijn Corona FAQ onder “Medicijnen tegen Corona”.

De conclusie van Bert Runhaar onderschrijf ik dan ook van harte en herhaal zijn oproep (Exodus 20:16): “Leg over een ander geen vals getuigenis af“. Door dit te doen richt het Christenen Collectief alleen maar schade aan en treden ze, met vrome woorden, God’s Woord met voeten!

 

Print Friendly, PDF & Email