Gekkigheid, allemaal Gekkigheid!

1536636_458376107625851_1804998926_nStel je eens voor dat een bekend Evangelist of prediker een gemeente heeft gesticht. En na verloop van tijd hoort hij hoe het er aan toe gaat bij hen. Hij schrijft ze een brief.

En in die brief schijft hij het volgende:

“Ik wou graag dat jullie eens wat gekkigheid van mij verdragen; ja verdraag dat maar eens van mij, dat ik even gek ga doen. Want ik heb altijd hard gewerkt voor jullie omdat God mij drijft dat te doen. Ik heb dat gedaan om jullie bij wijze van spreken als een mooie bruid weg te geven aan de bruidegom – Christus. Maar ik ben bang dat zoals ooit de slang Eva heeft verleid jullie nu ook verleid zijn door een stelletje slangen die jullie gedachten beïnvloed hebben. Want zodra er iemand komt die de grootst mogelijke gekkigheid en onzin brengt, dan om-ármen jullie dat met liefde!

Ik hou er niet van als mensen kritiek hebben omwille van de kritiek. Dat is doelloos, zinloos. Gemakzuchtig. Kwetsend, neerbuigend. En zelfs zonde.

Negatieve kritiek is het makkelijkste wat er is. Er is namelijk altijd wel wát te vinden waarover je kunt los gaan als je wilt. Is het niet uit iemands persoonlijke levenssfeer dan wel over een punt of komma in de leerstellige zaken. Ik wil dan ook niet negatief doen of zijn – persoonlijk probeer ik dat zoveel mogelijk achter mij te laten. Het is véél verheffender en ook voor ons zelf geestelijk beter en gezonder immers om ons op Christus te richten!

> Lees verder (PDF)

Print Friendly, PDF & Email