Gebouw Schreeuw om Leven beklad door pro-abortus activisten

De discussie over abortus wordt niet altijd even netjes gevoerd. Niet vanuit het pro-life kamp, maar ook zeker niet vanuit het pro-choice kamp. Schreeuw om Leven meldt (met foto’s) dat het Gebouw van Schreeuw om Leven is beklad door (waarschijnlijk) pro-abortus activisten. Ook is er op op één van de ramen “Sterf” gespoten met verf. Wat als een bedreiging kan worden opgevat.

Gebouw Schreeuw om Leven beklad 03
Foto ©2022 Schreeuw om Leven

Gebouw Schreeuw om Leven beklad

In de nacht van 5 op 6 juli is er graffiti aangebracht op de ramen en muren van de benedenverdieping van het pand waarin Schreeuw om Leven is gehuisvest. Naast leuzen als “Baas in eigen buik” en “My body, my choice” werd het vandalisme voorzien van de boodschap “sterf”. Schreeuw om Leven doet aangifte bij de politie.

Antifa

Het symbool met de omcirkelde A, ooit het beeldmerk van het Anarchisme, wordt gebruikt door Antifa, een internationale beweging die fascisme wil bestrijden. Deze links-extremistische beweging was aanwezig op de demonstratie voor het recht op abortus op De Dam, op 7 mei van dit jaar. Zij waren herkenbaar aan het anarchistensymbool, zwarte kleding en dat zij zich maskeerden middels zwarte sjaals en doeken voor het gezicht.

Op 5 juli werd de prolifebeweging nog vergeleken met de KKK door een opiniemaker op de website mamaplaats.nl. En eind juni verscheen in NRC een opiniestuk waarin werd opgeroepen om “elke vorm van tegenstribbeling [tegen vrije abortustoegang] met harde hand te bestrijden”.

Taal doet ertoe. De Correspondent wees er in 2018 op dat Antifa geweld niet schuwt.

Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om Leven:

“Het onherkenbaar maken en de manier van uiten van Antifa is tegengesteld aan de houding en communicatie van Schreeuw om Leven en de bredere christelijke prolifebeweging in Nederland. Wij willen niet onherkenbaar en onpersoonlijk, maar met open vizier het gesprek voeren. Op grond van overtuiging, dialoog, argumentatie. Niet middels vandalisme, bedreiging en nooit, maar dan ook nooit met harde hand. Nederland heeft een traditie van polderen, van praten tot je soms een ons weegt. Laten we dat vasthouden.”

(Lees hier verder het persbericht van Schreeuw om Leven)

Activisme, wetsverachting en geweld

Activisme leidt steeds vaker tot geweld en wetsverachting. De “Corona-rellen“, de “boerenprotesten“. Steeds vaker menen activisten het recht in eigen hand te moeten nemen. Openlijk of zoals in het geval van het bekladden van het gebouw van Schreeuw om Leven in het geniep, tijdens de nachtelijke uren.

Chaos en terreur
Chaos en terreur, vaak in eerste instantie geïnitieerd door ontevreden burgers. Maar regelmatig worden protestbewegingen ‘gekaapt’ door relschoppers, extremisten en complotdenkers. Mensen die chaos willen, die zich willen verzetten tegen de overheid – en om het even welke demonstratie of maatschappelijk onderwerp daarvoor als ‘voertuig’ gebruiken of beter gezegd: misbruiken.

Ook Christelijke complotdenkers doen hier aan mee. Als je op Sociale Media ziet hoe bijvoorbeeld de complotdenkers lopen te “rellen” bij berichten over de boerenacties (verwijzingen naar het WEF zijn niet van de lucht) schrik je regelmatig van het taalgebruik en het (openlijke) racisme dat ook vaak voorbij komt. Helaas ook stééds vaker onder- en bij broeders en zusters!

Telkens wordt geprobeerd dit soort maatschappelijke problemen en onderwerpen te kapen, waarbij in de politiek natuurlijk partijen als FvD, van Haga, BoerBurgerBeweging en PVV voorop gaan.

Boeren blokkeren sluis Gaarkeuken – Foto ©2022 BrinkmanFotografie.nl
Boeren blokkeren sluis Gaarkeuken – Foto ©2022 BrinkmanFotografie.nl

In het begin van dit jaar schreef ik

“Als er één ding is dat ik verwacht, voorspel, voor het nieuwe jaar dan denk ik dat we een (voortgaande) scheiding van de geesten gaan zien. Linksom of rechtsom.”

Eigenbelang
We zijn inmiddels halverwege het jaar, en we zien de zaken alleen maar verder escalleren en mensen onderling verharden. Men kijkt naar ‘de politiek’ en vindt dat die alles moeten oplossen. Men kijkt daarbij vooral naar zichzelf en vindt dat de politiek naar de eigen belangen en actiegroepen moet luisteren.

Nederlandse Politiebond-voorzitter Jan Struijs ziet de boosheid in de maatschappij toenemen.  “Je moet als politiek nu wat doen”, zei hij aan tafel bij de talkshow Op1. Maar de politiek kán niet alles oplossen. Er is maar één oplossing: zie op Jezus. Schuif het éigenbelang nu eens terzijde, ook als christen, en denk in het algemeen belang.

Maar bovenal: “Zoek de toekomstige stad” (Hebr. 13:14).

Print Friendly, PDF & Email