Extinction Rebellion beklad gebouw Israël Centrum Nijkerk

De milieu-activisten van Extinction Rebellion hebben afgelopen zondag het gebouw van het Israël Centrum in Nijkerk (van Christenen voor Israël) beklad meldt Nijkerk Nieuws. Ook de Telegraaf en andere media hebben er aandacht aan besteed.

Extinction Rebellion meldt het zelf trots op X (Twitter), net als een andere actie: het bekladden van de vijver bij het Nationaal Militair Museum.

Christenen voor Israël

Op de ingang van het centrum van Christenen voor Israël werd een papier opgehangen met de tekst ‘Ingenomen door kolonisten’. Ook stond er ’Free Gaza’ in grote rode letters voor de deur te lezen. De actiegroep vindt dat de christelijke stichting, die onder meer geld inzamelt voor de allerarmsten in Israël, ’medeplichtig’ is aan ’illegale nederzettingen en de onderdrukking van Palestijnen’. (Telegraaf)

Eerder al keerden de activisten zich in oktober 2023, slechts enkele weken na de gruwelijke terroristische aanval van Hamas op Israël, zich tegen het Joodse volk.

Christenen voor Israël wordt regelmatig geframed als zouden ze ‘anti-palestijnen’ zijn en ‘zionistisch’. Tegen dagblad Trouw heeft Christenen voor Israël recent een officiële klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek omdat deze krant Christenen voor Israël regelmatig zwart maakt bij haar lezers.

De klacht gaat in op vier artikelen in Trouw, die in een tijdspanne van twee weken (in maart 2024) werden gepubliceerd. Artikelen waarin Christenen voor Israël in een kwaad daglicht werd gesteld. (Christenen voor Israël).

Wat, tot slot, de acties van Extinction Rebellion te maken hebben met het milieu is iedereen een raadsel,..

Print Friendly, PDF & Email