Evangelische gelovigen in Hongarije vervolgd door Orbán

Evangelische gelovigen in Hongarije worden vervolgd door de overheid, in opdracht van Orbán.

Wilders, Baudet, Orban en het Christelijke Hongarije

Vervolging Evangelische gelovigen in Hongarije door de door veel (orthodox-reformatorische) christenen vanwege o.a. zijn anti-homo wetgeving bejubelde Orban. Ook rechts-radicale groepen als de FvD hebben Orban hoog zitten.

Orban vervolgt de Evangelische christenen vanwege een persoonlijke vete. Orban vervolgt de Evangelische christenen via het staatsapparaat. Zo rollen de dictatoriale leiders als Orban, Putin, e.a. Christianity Today weet te vertellen dat Orbán zich door zijn voormalige predikant(!) beledigd voelt, omdat die hem, volgens Orbán ‘een fascist’ had genoemd.

Dat vind hij onvergeeflijk en een excuus de complete Hongaarse Evangelische Gemeenschap al jarenlang dwars te zitten waardoor ze nu enorme financiële problemen hebben en maatschappelijk werk als armenzorg ernstig in de problemen is gekomen.

De regering van Orbán heeft de status van de gemeenschap als kerk in 2011 ingetrokken, dus Hongaarse christenen kunnen een deel van hun salaris niet geven als tienden, een manier waarop veel kerken in een groot deel van Europa gefinancierd worden. De regering stopte ook met het betalen van de vergoedingen voor maatschappelijke diensten die het kerkgenoodschap sinds 1989 uitvoerde.

De liefdadigheidstak van het kerkgenootschap biedt voedsel, gezondheidszorg, juridische bijstand en maatschappelijk werk voor de armen en kwetsbaren van het land. De vergoeding die ze nog tegoed hebben van de overheid is meer dan afdoende voor het voldoen van hun belastingschuld die inmiddels ook is ontstaan door Orbán’s wangedrag.

Orbán is populair onder sommige orthodoxe christenen vanwege zijn homofobe opvattingen.

Klein leed?

De vervolging van de evangelische christenen in Hongarije lijkt klein leed als je kijkt naar wat in de Oekraïne aan de hand is. Maar de vervolging van Evangelische gelovigen in Hongarije is iets wat al jaren gaande is en waar veel christenen in het westen geen weet van hebben en als ze het weten de ogen voor sluiten.

Lees verder: Christianity Today

Print Friendly, PDF & Email