Dertig jaar Stichting Yarah

Bijbelstudie Theologie (profielfoto)In 1992, dertig jaar geleden, werd begonnen met het houden van bijbelstudies door de “werkgroep Bijbel Aktueel”. De stichting B.T.O. Yarah werd, 17 jaar later, de rechtsopvolger. Met andere woorden: dit jaar mogen we herdenken dat de activiteiten van de Stichting Yarah dertig jaar geleden zijn begonnen.

Toen het werk van Bijbel Aktueel aanving, wisten we niet dat na 17 jaar zou resulteren in de oprichting van een stichting. We wisten niet dat het zou resulteren in studie-avonden, websites welke in inmiddels door honderdduizenden bezoekers per jaar worden bezocht, laat staan een gemeente (2005-2016). – Lees hier verder.

Toen de werkgroep Bijbel Aktueel een stichting werd, ben ik voorzitter geworden van de stichting. Het is bijzonder om terug te kijken (wat is er veel gedaan en gebeurd in al die jaren!) op dit werk én om in verwachting vooruit te kijken.

Stichting Yarah

De activiteiten van de stichting zijn, tegenwoordig, “beperkt” tot de websites van de Stg. Yarah en het BijbelCollege. Er is nog een flink archief aan mp3-bestanden. Het is de bedoeling dat deze op termijn weer online komen. Uiteraard zal daar dan melding van gemaakt worden!

Persoonlijk vind ik het zeer bijzonder dat ik, naast werk en gezin, al dertig jaar bij dit werk betrokken heb mogen zijn. En hoop D.V. nog heel lang actief te mogen zijn in dit bijzondere ‘werkveld’.

Print Friendly, PDF & Email