De Universiteiten worden Judenrein gemaakt…

De pro-palestina demonstraties, vaak gepaard gaande met veel vernielingen, op Universiteiten in Amsterdam, Gent (BE) en Leiden alsmede andere plaatsen in Nederland hebben er toe geleid dat de eerste Universiteiten zich ‘Judenrein’ hebben verklaard. Acties die gepaard gingen met geweld en zelfs het gooien van ammoniak naar agenten!

Daarbij ontstaat het beeld dat het hier om enorme aantallen studenten gaat. Bedenk dat alleen al aan de Universiteit van Amsterdam ruim 40.000 studenten staan ingeschreven en er zijn duizenden docenten, hoogleraren en andere medewerkers aan verbonden. Het aantal schreeuwende en tierende demonstranten waar de UvA de oren nu naar laat hangen is daar dan ook slechts een zéér klein, marginaal, deel van!

Universiteit van Amsterdam - Judenrein

Onder druk van de links-extremistische studenten en activistische pro-palestina groepen als SfP (Students for Palestine) en LSP (Leiden Scholars for Palestine, Docenten voor Palestina) heeft bijvoorbeeld de Universiteit van Leiden laten weten “concrete stappen te ondernemen met betrekking tot haar banden met Israëlische universiteiten”.

Universiteit Leiden Judenrein

De Universiteit van Gent (BE) heeft eveneens besloten om de samenwerking met drie Israëlische instellingen stop te zetten. De NOS meldt: “Voor de demonstranten gaan de toezeggingen nog niet ver genoeg. De bezetters, die met zo’n 300 tentjes bij de universiteit bivakkeren, hebben aangekondigd door te gaan met hun protest tot de UGent haar banden met alle Israëlische instellingen verbreekt”.

No Jews, No News
Bij de Universiteit van Amsterdam en Universiteit van Utrecht werd door ‘studenten’ een enorme ravage aangericht. De schade van de ‘vreedzame demonstraties’ loopt in de miljoenen.. het excuus? “Wat in Gaza gebeurt is veel erger!”. Als dát het excuus is voor het aanrichten van vernielingen en geweldpleging dan zijn we met alle brandhaarden in deze wereld nog lang niet klaar en kunnen nog heel wat ‘studentengeweld’ verwachten..?

Dat doet je dan ook afvragen waarom de studenten niet nog veel harder protesteerden en de boel kort en klein sloegen wegens de genocide in Darfur. Of in Nagorno-Karabach. Waarom niet zo tekeer gegaan is wegens de moordpartijen op de Yezidi’s en het afvoeren van de Yezidi meisjes en vrouwen als sexslavinnen, onderdrukking van de Oeigoeren door China, het geweld van ISIS, de wereldwijde vervolgingen van honderden miljoenen christenen in met name Islamitische landen, het geweld vanuit Rusland jegens Oekraïne, enzovoorts.. Het is duidelijk: “No Jews, no News“.

En waarom moeten banden met Israël verbroken worden maar met Chinese universiteiten of Arabische onderzoeksinstituten niet? Zijn dit niet (ook) regimes die mensenrechten aan hun laars lappen? Die genocides plegen?

Onder de studenten, zo bleek de afgelopen weken, bevinden zich ook veel groepering die het geweld van Hamas verheerlijken zoals het in Duitsland verboden Samidoun. Jacob Bodden (van de extreemlinkse Revolutionaire Eenheid) werd op de televisie, door Nieuwsuur, geïnterviewd als woordvoerder van de ‘studenten’.. net als “docent politicologie” Martijn Dekker die in 2011 woordvoerder van de Gazaboot was, bestuurslid van BIJ1 en ook actief voor Extinction Rebellion (bron: GeenStijl).

Gemaskerde Studenten
Er werd door bestuurders van de UvA onderhandeld met gemaskerde ‘studenten’. Met wie praat je dan, als bestuurder? Hoe weet je of deze woordvoerder de studenten vertegenwoordigt of dat je wellicht met een terreursympathisant aan tafel zit?

Onder de studenten was naast Samidoun ook, zo bleek vandaag, een Palestijnse asielzoeker die gemaskerd schermen stuksloeg. In eerste instantie werd gesuggereerd dat het “rechtse indringers” waren die “de demonstranten in een kwaad daglicht wilden stellen”, een zogenaamde “agitator”.

Een aantal van de gewelddadige activisten is vandaag voor de rechter verschenen en veroordeeld.

Israel uitsluiten

Uitsluiten Israël

Tijdens het afgelopen ‘Hemelvaartsweekend’ waren mijn vrouw en ik een lang weekend naar Keulen. Een straatkunstenaar van Turkse afkomst (gezien zijn vlaggetje bij de tas) tekende vlaggen op de grond van “alle landen in de wereld” en riep op tot “vreedzaam samenleven”.

Mijn vrouw en ik zagen dat er echter één vlag ontbrak. U raadt het al: Israël. De vlag van “Palestina” was prominent, groter dan de andere, wel getekend. We hebben meerdere malen gekeken, ook later op de dag nog toen we weer langs kwamen. Géén vlag van Israël in het grote hart dat hij aan het stoepkrijten was,..

De straatartiest geeft precies weer wat het probleem is. De wereld, vooral de Arabische wereld, wil Israël niet, ze erkennen het land niet, ze haten het land én, bovenal, de inwoners: de Joden. Die jodenhaat heeft er nu toe geleid dat zelfs de Nederlandse en Belgische Universiteiten hebben besloten de samenwerking met Joodse universiteiten en instellingen stop te zetten, om “Judenrein” te worden. Ze hebben zich voor het karretje laten spannen van het linkse en islamitische (moslimbroederschap) anti-semitisme en zijn gezwicht voor geweld en terreur!

Rechtse Coalitie en Israël

Gek genoeg steunt “links Nederland” de vernielingen en bezettingen van de universiteiten, het scanderen van het anti-semitische “from the river to the sea” van de studenten en andere extreem-linkse reltrappers en terreursympathisanten op de universiteiten en maakt zich anderzijds vreselijk druk over de, in hun ogen, “extreem rechtse coalitie”.

Ik ben absoluut geen PVV aanhanger, integendeel. Maar we zien wel een regeerakkoord dat Israël een warm hart toedraagt. Dit, zo vermoed ik, mede onder invloed van met name Nieuw Sociaal Contract (NSC) én PVV.

Ook hier valt “links Nederland” uiteraard over, immers: zij steunen onverholen het “anti-zionisme” (zoals ze dat noemen). Maar welk labeltje men ook verzint, laten we het vooral blijven noemen wat het is: jodenhaat. Anti-semitisme. En dat vanuit een stroming die mede door Joodse Nederlanders is opgebouwd en tot enkele decennia geleden het land Israël voluit steunde,..

Print Friendly, PDF & Email