Top3. De meest gelezen artikelen in 2021

Bijbelstudie Theologie (profielfoto)Het jaar 2021 was een jaar waarin veel gebeurde, ook op, met en naar aanleiding van dit blog. Wat waren de meest gelezen artikelen in 2021? Het zal niemand verbazen, neem ik aan, dat dit artikelen zijn die met corona (Covid-19) te maken heeft.

Jammer is het wel. Want ik had liever gezien dat we dit onderwerp niet aan de orde hadden hoeven te stellen. Vooral omdat je natuurlijk die ziekte en de gevolgen er van (maatschappelijk en voor veel mensen persoonlijk) niet had gezien. Maar ook  omdat het met name gaat om artikelen waarin het nodige weerlegd moest worden. Het afgelopen jaar was voor veel mensen, ook voor ons persoonlijk, een bewogen jaar.

Het liefst houd ik mij bezig met het schrijven van positieve zaken: artikelen over Bijbelse, Theologische, onderwerpen en bijbelstudies. De collectie groeit behoorlijk de afgelopen jaren. Maar ook het weerleggen van dwalingen hoort daar (soms) bij. En dat aan deze informatie behoefte is blijkt uit de reacties die ik ontvangen heb en ook uit de onderstaande Top3. Samen meer dan 3.500 keer gelezen.

Bezoekers website Bijbelstudie info 2021

Op het totaal aantal bezoekers, en gelezen pagina’s, overigens maar een klein deel. Het afgelopen jaar waren er namelijk 213.883 bezoekers op de website die samen ruim 642.336 pagina’s bekeken. Ik schrok er van toen ik naar de cijfers keek! De verhuizing naar een eigen domeinnaam, maar ook de actualiteit, heeft daar overduidelijk een grote rol in gespeeld.

BijbelCollege

De website van het BijbelCollege heeft ook een nog steeds groeiende bezoekersstroom. In 2017 (de laatste keer dat we statistieken hadden gepubliceerd voor het BijbelCollege) waren er gemiddeld zo’n 35.000 bezoekers per jaar. Inmiddels waren dat er maar liefst 82.000 het afgelopen jaar en samen raadpleegden de bezoekers 261.844 studies, artikelen en pagina’s.

De meest gelezen artikelen in 2021

David Sorensen’s Bewijzen dat de Pandemie gepland werd met een Doel

(1.859 keer gelezen)

Christelijk schrijver David Sorensen is van mening dat dat absoluut het geval is. En voert een lange lijst met volgens hem, door hem, gecontroleerde feiten aan hiervoor. Het artikel over zijn opvattingen en desinformatie staat met stip op de 1e plaats.

https://bijbelstudie.info/varia/david-sorensens-bewijzen-dat-de-pandemie-gepland-werd-met-een-doel/

Jaap Dieleman’s samenzweringstheorieën huis-aan-huis verspreid

(1.238 keer gelezen)

Auteur, spreker en Evangelist Jaap Dieleman brengt via zijn website en Youtube al geruime tijd christelijke samenzweringstheorieën aan de man over Corona. Hij liet zich door de media interviewen, gaf lezingen en was ook te zien in de documentaire van Danny’s Wereld over ‘christelijke complotdenkers’.

https://bijbelstudie.info/varia/jaap-dielemans-samenzweringstheorieen-huis-aan-huis-verspreid/

Big Pharma of Tovenarij. De Bijbel en de Farmaceutische industrie

(421 keer gelezen)

Spreekt de Bijbel eigenlijk over het gebruik van medicijnen? Sterker nog: spreekt de Bijbel over Farmacie in relatie tot de eindtijd? Big Pharma in de Bijbel?

De uitleg van de Bijbel neemt, wanneer mensen een vooropgezette mening hebben, soms nogal vreemde vormen aan en vooral als mensen gaan goochelen met de grondtekst, in dit geval met het woord ‘pharmakeia‘, kun je de meest vreemde theorieën gaan krijgen.

 

https://bijbelstudie.info/varia/big-pharma-of-tovenarij-de-bijbel-en-de-farmaceutische-industrie/

 

 

Print Friendly, PDF & Email