De Bijbel en het Huwelijk

Wat zegt de Bijbel over het huwelijk? Bestaat er zoiets als een ‘Bijbels model’ qua huwelijk en schrijft de Bijbel voor hoe je moet trouwen, of je mag samenwonen of zelfs wel of geen huwelijk tussen partners van hetzelfde geslacht mag aangaan?

Dertig Jaar getrouwd

Wat zegt de Bijbel over het Huwelijk?

“Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de gehele wet vervuld.” – Romeinen 13:8

Afgelopen maandag waren mijn vrouw en ik dertig jaar getrouwd. We hebben er een mooie dag van gemaakt met elkaar. In het weekend waren we eerst samen naar de dierentuin Wildlands Adventure Zoo in Emmen geweest.

We zijn echte dierentuin-liefhebbers en hebben de afgelopen jaren er al heel veel bezocht. De dierentuin in Emmen hebben we samen, met de kinderen, ook al vaak bezocht. Het is altijd weer fijn daar weer eens rond te lopen, te genieten van alle dieren en het “Samen uit” zijn!

Wildlands Adventure Zoo - Dierentuin Emmen_bijbelstudie_info

De week er voor is één van onze dochters in het huwelijk getreden. Eveneens een mooie gebeurtenis met een mooie kerkdienst. Ook fijn dat het allemaal ook weer relatief normaal kon. Want de corona-beperkingen de afgelopen zestien(!) maand hebben ook op dit gebied een hoop roet in het eten gegooid voor veel mensen.

Wat zegt de Bijbel over het huwelijk? Het is maar nét wie je het vraagt! Want als ik één ding in de afgelopen dertig jaar (en meer) wel heb geleerd is dat wat er over het huwelijk onderwezen wordt in kerken en gemeenten voor een groot, zéér groot, deel afhangt van de interpretatie. Dat blijkt bijvoorbeeld heel sterk als je het hebt over het huwelijk van mensen van hetzelfde geslacht. Maar ook over onderwerpen als samenwonen en echtscheiding.

Lees hier verder (PDF, 10 pagina’s a4-formaat)

 

Print Friendly, PDF & Email