Christian Basics Award – Nieuwe Plannen voor 2019!

De afgelopen maand heb ik een ‘eindsprint’ getrokken bij het Christian Leaders Institute en, middels versneld programma, inmiddels het programma voor het  ‘Christian Basics Award’ afgerond.

Van de site:

Do you know the basics of Christianity? This certificate award covers what we consider to be the essential elements of Christian beliefs and of living out a personal walk with God.

Het programma staat je na de eerste 2 modules de ‘Christian Basics’ (na lezing tekstboek dat je in PDF-formaat kunt downloaden) direct te toetsen. Inmiddels zijn er dus drie onderdelen afgerond. Eigenlijk vier onderdelen. Want voor je begint moet je een introductie-cursus doen (0 credits) met globale informatie, als een ‘test’ of je het niveau aankunt en om te leren omgaan met het systeem. Helaas stranden veel mensen al in dat onderdeel, wat natuurlijk erg jammer is.

  • Christian Leaders Connection (3 Credits)
  • Ministry 101: Ministry Connections (3 credits)
  • Christian Basics (3 credits)

Zoals eerder gezegd is een deel herhaling. Het Biblical Studies Certificate van Moody is wat dat betreft een grondige training geweest. Toch leer je desondanks weer veel nieuwe dingen want iedere docent en cursus heeft weer zijn eigen invalshoek.

Via het online leersysteem kun je je certificaten ook downloaden overigens. Daar staat dan wel ‘unofficial’ doorheen (zie boven). de officiële versie, die je tegen een kleine vergoeding kunt laten toesturen, heeft dat niet.

PLANNEN 2019

Het nieuwe jaar heeft voor ons nog wel het één en ander in petto. Zo hebben we een ander huis gekocht en de overdracht en verhuizing staat gepland voor ergens in april 2019. Daarnaast ben ik met een overname van een ander bedrijf bezig, ter uitbreiding van mijn huidige bedrijfsactiviteiten. Dus “genoeg om handen” de komende tijd!

Desondanks is de ‘drive’ om verder te gaan met deze studie groot. Ook de manier waarop het aangeboden wordt (online video, powerpoint, tekst die je kunt downloaden, online toetsen) voor mij ideaal. Dit werkt niet voor iedereen! Veel mensen zitten liever in een klassikale situatie en/of studeren bij voorkeur samen met anderen. CLI ondervangt dit overigens voor een deel met het eigen sociale, online, netwerk. Een soort van Facebook-systeem voor studenten.

Desondanks haakt 90% van de mensen gaande de lessen af. Online studeren vergt namelijk discipline en doorzettingsvermogen. Daarnaast zijn er, naar ik aanneem, veel mensen die gaande de cursus merken “dit is het niet voor mij”, of,.. ontdekken dat deze training iets anders is dan “snel een titeltje scoren“.

Christian Leaders Certificate
Op dit moment ben ik inmiddels begonnen aan het “Christian Leaders Bible Award” programma.  Ik hoop dat het haalbaar is qua tijd om deze dit jaar af te ronden.

Gezien de inhoud van het programma hoop ik op termijn nog een stapje verder te gaan en het “Certificate of Ministry” af te ronden, of op zijn minst een aantal delen er van. Maar zover is het nog lang niet. Eérst het oude jaar afronden en het nieuwe jaar inluiden – en dat begint vandaag met de 50e verjaardag van mijn echtgenote. 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email