Bible Link Multilingual. Handige Bijbelplugin voor websites.

Bible Link Multilingual is een lichtgewicht plugin voor onder andere WordPress websites waarmee referenties aan bijbelteksten via een pop-up venstertje aan de bezoekers getoond wordt. Een geweldig handige plugin, die nu ook op deze website in gebruik is.

Stel, in de tekst staat een verwijzing naar Matt 3:4 (⇐ hou de muis hierboven!) dan toont de plugin de tekst aan de bezoeker van de pagina. Een ideale oplossing voor onder andere Bijbelstudiewebsites, Christelijke online magazines en anderen.

De website van de plugin is te vinden op https://bible-link.globalrize.org/

Installatie

De installatie van de plugin voor WordPress is enorm eenvoudig. Via het plugin menu zoek je naar Bible Link Multilingual. Installeer de plugin en configureer via de ‘settings’ de taal en bijbelversie. Scherm hier onder:

Bible Link Multilingual (installatie)

Voor deze website heb ik gekozen voor de Nederlandse taal, uiteraard, als standaard en de HSV-vertaling. Erg content dat deze vertaling beschikbaar is want het is mijn persoonlijke favoriet.

Ik gebruik de plugin als aanvulling. Sommige teksten wil ik namelijk in artikelen sowieso tonen en zal ze dus volledig plaatsen. Maar soms is een verwijzing ook voldoende en dan is popup erg handig ingeval de lezer geen bijbel bij de hand heeft of niet op een andere site wil gaan zoeken.

Voor website-beheerders dus ook erg handig want: mensen hoeven je website niet te verlaten. Met de kans dat ze ‘kwijt’ raken waar of op welke website ze zaten te lezen.

Niet alleen voor WordPress

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS). Maar de makers hebben niet alleen met WordPress gebruikers rekening gehouden en dat is toch wel erg fijn. Er is ook een optie om het in HTML-gebaseerde websites te gebruiken.

Review

Uiteraard heb ik de plugin ook op de WordPress plugin’s pagina een beoordeling gegeven. Een plugin als deze verdient wat mij betreft veel aandacht en ik hoop voor de makers dat het op zéér veel websites geïnstalleerd zal gaan worden. In elk geval heb ik er nog wel een paar in beheer waar deze plugin goede diensten zal gaan bewijzen!

Wordpress Review Bible Link Multilingual

De vijf sterren voor deze plugin zijn dik verdiend!

Over GlobalRize

De plugin wordt aangeboden door GlobalRize. GlobalRize verkondigt het evangelie via internet. Maandelijks worden wereldwijd miljoenen mensen bereikt. GlobalRize werkt zowel breed, via berichten op sociale media, als één-op-één, via e-cursussen. Voor meer informatie over GlobalRize, zie de website.

 

Print Friendly, PDF & Email