Banned from YouTube: The Trans Delusion

YouTube is een platform dat ooit gekenmerkt werd door ‘free speech’. Steeds meer video’s van onder andere Christelijke en maatschappijkritische contentmakers worden echter geblokkeerd. Zoals deze video. Een video over het Transgender-vraagstuk. Voor dat het werd verwijderd is het echter veilig gesteld.

In de video wordt helder en kort uitgelegd, in het Engels, door de maker wat volgens hem het probleem is dat veel transgenders hebben. Persoonlijk denk ik dat hij hier een kern van waarheid raakt; er is sprake van een psychisch probleem. De vraag is: hoe los je dat op. Met een operatie? Of behandeling? De operaties komen ook steeds meer onder vuur te liggen doordat veel transgenders na verloop van tijd spijt krijgen van de ingreep. Recent was dit nog op TV. Het is onomkeerbaar.

Klik om te kijken

Een lastig probleem. De maatschappij wil, dat is de consensus op dit moment, dat we het ‘accepteren’. En dus: opereren. Misschien is het tijd voor herbezinning. Niet omdat we er ‘tegen’ zijn maar omdat we mensen levenslang verminken. Is dat écht dé oplossing voor mensen?

Voor een uitgebreid artikel over het LHGBT vraagstuk, vanuit Christelijk perspectief, zie deze link.

Blokkeren van content

Waarom blokkeert of verwijderd YouTube eigenlijk content? Meestal vanwege twéé redenen: als éérste zijn daar gebruikers van YouTube die tégen de inhoud van een video zijn. Markeren als ‘hatespeech’ is dan zeer effectief. Een andere reden is: YouTube wil adverteerders lokken… controversiële onderwerpen, maatschappijkritische onderwerpen e.d. zijn dan ongewenst want: het schrikt adverteerders af. Christelijke contentmakers zijn daarbij een geliefd doelwit van ‘klagers’. Allerlei andere video’s, zelfs met de meest verschrikkelijke beelden, blijven vaak lang online. Want: “kijkcijfers”. Alternatief? Host op je eigen site, of zoek een 2e, “backup”, kanaal.

Print Friendly, PDF & Email