26 April 2023 – 75 Jaar Israël!

Vandaag, 26 April 2023, bestaat de staat Israël 75 jaar. Een memorabele dag. Op 14 mei 1948 riep David Ben Goerion de Onafhankelijkheid uit, daardoor werd de Staat Israël een feit.

Vlag Israël (Afbeelding van Eduardo Castro via Pixabay)
Vlag Israël (Afbeelding van Eduardo Castro via Pixabay)

Omdat de Joodse jaartelling niet gelijk loopt aan onze “christelijke jaartelling” en de maanden ook anders zijn, is het vandaag, 26 april 2023, de Israëlische Onafhankelijkheidsdag  Jom Ha’atsmaoet (of Jom Haätsmaoet).

De beloften gedaan aan het Volk van God zijn nog niet allemaal in vervulling gegaan. Maar de belofte dat ze zouden terugkeren in het land van God stond vast en is vervuld.

Ik ben persoonlijk géén “christenzionist”. Het land Israël is, tot op de dag van vandaag, een seculiere staat. Toch is er wel degelijk de voorzegging dat Israël, het volk, terug zou keren naar het land. Zoals ik eerder al eens schreef:

De oprichting van de staat Israël is, met recht, een Godswonder. En tevens hét bewijs dat de Bijbel de Waarheid spreekt!

ik breng u weer terug” [..] “het land dat woest was, zal worden bebouwd, in plaats van de verwoesting te zijn die het was in de ogen van allen die voorbijkwamen.” – Ezechiël 36.

Verwoesting van Jeruzalem (de Klaagmuur)

Staat Israël is de wil van God

Het feit dat dit in de 20e eeuw gebeurd is en in 1948 de Staat Israël is gesticht is dus, in mijn ogen, de wil van God.

We mogen God daarom danken voor dit enorme teken van trouw aan Zijn volk. Maar ook een teken dat Zijn plan vervuld gaat worden. Het bestaan van het land Israël is een zichtbaar en tastbaar bewijs van het bestaan van God en een duidelijke aanwijzing dat God zich aan Zijn Woord houdt.

Het is niet alleen een teken van trouw van God aan Zijn volk, het is ook een bemoediging voor een ieder die het Woord van God gelooft en liefheeft.

Zie ook:
Bijbelse Profetieën over Israël
Bewijs dat de Bijbel betrouwbaar en accuraat is
Het wonder van 75 jaar Israël (EW Magazine)

Print Friendly, PDF & Email